גילה נחום - מיילדת, מלווה הריון ולידה מכינה ללידה, 052-8438525

 
מי אני
למה צריך קורס
הקורס הבא
ליווי בלידה
קורסים ושירותים
בדיקות בהריון
כמה מילים על כאב
לידה פעילה - מה זה ולמה זה טוב
מכתבי תודה
 עמוד הבית  מתעגלות - מעגלי שיתוף ידע לנשים בהריון  קישורים  על הקורס פורום

 

 

לידה היא תהליך טבעי, רפלקסיבי, לא רצוני. אי אפשר לגרום ללידה לא לקרות בכוח רצוננו. התינוק יצא. זה כמו נשימה, זה כמו עיכול.

 אז למה צריך ללמוד את זה?

 

v        להזכיר לנו את מה ששכחנו

מכל מיני סיבות היסטוריות וסוציולוגיות, עברו הלידות באיזשהו שלב, מידי הנשים לידי הרפואה. נשים ילדו בבית עם מיילדות מקומיות, שאותן הכירו כל חייהן, בקרבת אמן, אחיותיהן והשכנות, לאחר שהיו עדות בעצמן ללידות של אחרות. הן ידעו בדיוק מה הן צריכות לעשות. הן הכירו את תהליך הלידה מקרוב, והן קיבלו תמיכה ע"י נשים אותן הכירו, ובסביבתן המוכרת והבטוחה. הן יכלו להרשות לעצמן להרפות לתוך תהליך הלידה.

ואז הלידה הפכה למשהו רפואי. לפרוצדורה. הרופאים לקחו את האחריות, הנשים בהדרגה איבדו את הביטחון בגופן ואת הידע העמוק והקדום הזה שבהם - איך ללדת. היום אנחנו מתקשות לדמיין איך נלד בלי שרופא יילד אותנו.

חלק מהתפקיד של ההכנה ללידה הוא להזכיר לנו את מה ששכחנו. להזכיר לנו שהגוף שלנו בנוי ללדת ויודע ללדת, ולעזור לנו לקחת חלק אקטיבי ומעורבות במה שקורה לנו בלידה.

 

v        ללמד להרפות ולאפשר

בניגוד לשאר בעלי החיים, לנו יש חלק במוח, שהוא חלק חושב, שמנתח דברים, מסיק מסקנות, לוקח החלטות ועושה פעילות קוגניטיבית שלא תאמן. אבל ניהול הלידה לא קורה משם. הוא קורה מהחלק הקדום יותר ה"חייתי" יותר. חלק שהיה שם לפני שהתפתחה לנו היכולת לחשוב ולהבין וללמוד ולגלוש באינטרנט. ניהול לידה קורה ע"י רפלקסים קדומים, והפרשות הורמונליות. ככל שניתן לחלק הזה מקום בתהליך הלידה - ככה הלידה תהיה יותר זורמת, יותר קלה, יותר טובה. וככל שנוכל לוותר על השליטה של המוח הקוגניטיבי, החושב והיודע שלנו בלידה - ככה נאפשר יותר לחכמת הגוף שלנו לצאת. אבל אנחנו, נשים אסרטיביות ומוצלחות שכמונו, למה שנוותר על השליטה והכוח שלנו, למה שניתן לעצמנו להרפות לתוך המצב המפחיד הלא מוכר והאולי כואב הזה?

חלק מהתפקיד של קורס ההכנה ללידה הוא ללמד בדיוק את זה. למה זה כדאי ואיך לעשות את זה.

 

v        מתן מידע ו"פינוי הראש"

כאמור היום לידות הן תהליך הייטקי מרובה בפרוצדורות, מכשירים ושמות לטיניים (אפיזיוטומיה, פיטוצין, פקיעת מי שפיר, מניטור ועוד ועוד ועוד). נראה שיש לנו שתי אפשרויות כאן. או להגיד - טוב אני לא מבינה מה אתם מדברים, תעשו מה שצריך.. או להיות בשליטה מלאה, לבקש הסברים על כל דבר, לקבל כאב ראש מכל המידע ולשכוח שאת צריכה עכשיו להיות פנויה ללדת..

חלק מתפקידי הקורס הוא לתת עוד אפשרויות על השתיים האלה, הוא לתת לך ידע מוקדם והבנה של התהליכים, כך שבמהלך הלידה תהיי פנויה ללדת.

 

v        לעזור להירגע בזמן הלידה

אחד מהדברים שמעכבים את הלידה הוא הפחד. הפחד מהכאב, הפחד מאבדן השליטה, הפחד שיקרה משהו לי או לתינוק. אישה מפחדת, מכניסה את הגוף שלה למצב של Fight or Flight. הגוף נערך לסכנה, וכשהגוף מזהה סכנה, הוא לא יכול לאפשר לידה (את לא יכולה גם ללדת וגם לברוח מהאריה..). התהליכים הגופניים שהפחד מעורר גורמים להגברה של הכאב, לעיכוב של הלידה, להפניית משאבי הגוף להתמודדות עם סכנה במקום עם לידה.

אחד מתפקידי הקורס הוא ללמד איך להוריד את הפחד איך להרגיע, איך לחזור ללידה ולא לברוח ממנה.

 

v        ללמד התמודדות עם הכאב

אנחנו משקיעים היום המון אנרגיה בשליטה על הסביבה החיצונית שלנו וביצירת תנאים שיהיו לנו הכי נוחים. אנחנו ממזגים את האויר, אנחנו ממציאים את המזרונים הכי נוחים והכי אורטופדיים, אנחנו נוסעים לכל מקום באוטו, אנחנו משקיעים המון מאמץ שלא יכאב לנו כלום, שלא יהיה לנו לא נוח או קר מידי או חם מידי או קשה מידי. המון אנרגיה שמושקעת על שליטה בסביבה שלנו. וגם בלידה, אנחנו משקיעות הרבה מאמץ בלא לסבול ושלא יכאב.

חלק מהתפקיד של קורס ההכנה ללידה הוא לעזור לנו להפנות חלק מהאנרגיה הזאת פנימה. להתמודדות עם הסיטואציה במקום לנסיון לשנות אותה. להפנות אותה לחלק שלי. לאיך אני יכולה לקחת את הקושי הזה ולהתמודד איתו, ציר אחרי ציר.

 

v        "אימון" של המלווה

ואחרון חביב. לנו נשות המאה ה21 המצליחות והמוצלחות, יש כמובן בן/בת זוג מצליחים תומכים ומודרניים. אנחנו מצפות מבן הזוג שילווה אותנו בלידה, שידע לתמוך בנו ולעזור לנו להתמודד עם הכאב, שלא יבהל, שלא ילחץ חזק מיד, ושיעשה את הדבר הנכון, ושידבר עם הצוות הרפואי, ושיעזור בקלת החלטות ושלא יחליט בשבילי - והוא? הוא בכלל רואה חשבון.. בהרבה לידות, הציפיה של האישה לתמיכה מדוייקת לא נענית פשוט מחוסר הכנה וידע של המלווה. תחשבו כמה ביקורת יש לנו על איך הם שוטפים רצפה, אז כמה ביקורת תהיה לנו בלידה? ואיך בדיוק הם ידעו מה לעשות? ואיך לעזור לנו? ואיך לדבר עם הצוות? ואיך לקבל החלטות? חלק מתפקידי הקורס הוא לתת למלווה כלים לעזור לבת הזוג. לעשות תיאום ציפיות מוקדם, פתוח וכנה, לבדוק מה מתאים לך ומה את צריכה ממנו ולבדוק מה מזה הוא יכול לתת ומה לא. ואיך מוצאים תחליף למה שלא.

 

קורס הכנה ללידה יכול להיות חלק משמעותי מאוד ביצירת חווית לידה משמעותית, מעצימה ונפלאה.

 

 
 
 

 

 

 

 

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים