גילה נחום - מיילדת, מלווה הריון ולידה מכינה ללידה, 052-8438525

 
מי אני
למה צריך קורס
הקורס הבא
ליווי בלידה
קורסים ושירותים
בדיקות בהריון
כמה מילים על כאב
לידה פעילה - מה זה ולמה זה טוב
מכתבי תודה
 עמוד הבית  מתעגלות - מעגלי שיתוף ידע לנשים בהריון  קישורים  על הקורס פורום

כמה מילים על כאב בלידה

 

בצורה בה אנו חיים היום, אנחנו משקיעות המון אנרגיה מכוונת החוצה, בניסיון לשלוט כמה שיותר על מה שמחוץ לנו. שלא יהיה לנו קר מידי ולא חם מידי, ושהכיסאות שלנו יהיו מספיק נוחים, והכריות שלנו מספיק רכות, שלא נצטרך ללכת הרבה, ושלא נצטרך לעמוד בתור, ועוד ועוד ועוד אנרגיה שאנחנו משקיעים בזמן, בכסף, בחשמל וכו' – כדי לייצר לעצמנו את הבחוץ הכי נוח שיש. גם בלידה, היום הנטייה היא להשקיע את האנרגיה החוצה. לקחת אפידורל או למצוא דרך אחרת לעבור את הלידה בנוח. אם נשקיע רבע מהאנרגיה שבדרך כלל מושקעת החוצה – לכיוון הפנימי, ללמד את עצמנו לעבור דרך הקושי, להעיז להיות עם מה שבא ולקבל אותו בברכה -  הרווח הוא גדול. זה חיזוק של "שריר פנימי" שלא עובד בדרך כלל, ושבלידה אנחנו מקבלות הזדמנות לעשות לו אימון מיוחד. "השריר הפנימי" הזה, שמתפתח כשעוברים דרך הכאב והקושי ויוצאים מהצד השני שלמים יותר – הוא שריר שנוכל להשתמש בו אחר כך לכל כאב או קושי שיבואו, והוא הופך את החיים שלנו למלאים ועשירים יותר.

באופן בו עובדת המערכת היום, כדי ללדת בלי שיכוך כאבים, את צריכה להתמודד גם עם הכאב, שהוא לא קל. אבל את צריכה להתמודד גם עם המערכת הרפואית שברובה פועלת בגישה של "למה לסבול אם אנחנו יכולים לתת לך משהו שלא יכאב לך?" סיפרה לי יולדת, שישבה בחדר הקבלה והמתינה להיכנס לחדר לידה : ראיתי יולדת מתהלכת כפופה, נשענת על בן זוגה ונראית כאובה. היא הלכה מצד לצד במסדרון. עברה האחות ושאלה אותה – נו? את כבר רוצה את האפידורל?. האישה ענתה שעוד לא, והאחות הלכה כשהיא נדה בראשה ומלמלת לעצמה: אני לא מבינה למה הן רוצות לסבול...

לכאב בלידה יש הסבר פיזיולוגי. באופן אובייקטיבי, זה אכן ברור שיש שם כאב עז. אבל הפרשנות של הכאב כסבל, היא סובייקטיבית. אפשר לנסות לראות בכאב הזה דברים אחרים ומנוף, ולהבין את המטרה והיתרונות שלו, ויש לו יתרונות!!

אני מאמינה בזכותה של כל אישה לבחור בעצמה איזה סוג לידה היא רוצה והאם להשתמש במשכך כאבים או לא. בבואך להחליט את ההחלטה חשוב לדעת גם את הצדדים החיוביים של כאבי הצירים.

 

הכאב של הצירים הוא סוג תקשורת שלך עם התינוק ושלך עם הגוף שלך. אם את נותנת לו להיות, הוא מודיע לגוף שלך מה לעשות. איך לזוז, ואיך להתמקם. התנועתיות הזו מסייעת לתינוק להתברג בצורה הנכונה לתוך האגן, ולכן מסייעת ללידה.

בכל ציר שמגיע, את יכולה לנסות להיכנס לתוך עצמך, ולהזכיר לעצמך שהציר הזה, הכאב הזה, גורמים לרחם שלך להיפתח עוד ועוד, כדי לתת לתינוק שלך לצאת.

הכאב גורם לגוף שלך להפריש אנודרפינים. הורמונים שמרוממים את הרוח שלך, שעוזרים לך לשאת את הכאב, ומה שחשוב מאוד לזכור זה שהם מגיעים גם לתינוק, שגם הוא זקוק ל"עידוד" ולנחמה בדרך הצפופה שלו החוצה.

הכאב של הצירים בנוי ככה שהוא מתגבר בהדרגה. נותן לך להתכונן. בין ציר לציר, יש לך זמן לנוח טיפה, לאסוף כוחות, ולהכין את עצמך להתמודדות עם הגל הבא.

בזמן ציר, אם תצליחי להרפות במקום לכווץ, לקבל את הכאב מקום להילחם בו, הכאב יישאר רק כאב ולא סבל.

 

 

גילה נחום, אחות מוסמכת Bsc., – ליווי הריון, הכנה ללידה, הדרכת הנקה

8438525-052, 0nagila@walla.co.il

לידה טבעית, התמודדות שהולכת עם הכאב, תחושת ההקלה שמגיעה כשהתינוק יוצא ובאחת כל הכאב נגמר ושיטפון ההורמונים שמתאפשר רק בלידה טבעית, היא חוויה מעצימה ומרוממת, נפש, שתיקחי אתך לכל החיים.

 

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים