פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
20/6/2006 17:1 רותי קרני הורוביץ, אמנות הלידה, דיאדה מאת:
חדש! הספר הקיסרי של ד"ר מישל אודנט להורדה חינם בגרסת e-book באתר אמנות הלידה (הודעה-מודעה)
כותרת:


הקיסרי - ספר מופת, קריא וחזק, הוא חובה עבור כל אשה בישראל העומדת לפני כל לידה, ראשונה או חוזרת, או המתכוננת ללידה נרתיקית לאחר לניתוח קיסרי vbac, ועבור כל העוסקים במקצועות הלידה: מיילדות, רופאים, דולות, מדריכות להכנה ללידה ועוד.

הספר תורגם כפרוייקט משותף של אמנות הלידה ודיאדה, וניתן על-ידנו באהבה למען שיפור פני הלידה בישראל.

קראו כאן אודות הספר, ושלחו מייל לרותי ruti@leida.co.il כדי לקבל עותק לתיבת האימייל שלכם.

מתוך אחרית דבר המצורפת לספר, מאת: גילה רונאל

נולדתי בלידה קיסרית. לכן עבורי, הספר "לידה יוצאת-דופן", שכתב ד"ר מישל אודנט, היה מסע של גילוי ובדיקה אישית: הן מתוך חוויותיי האישיות, והן מהתבוננות שלי בנשים שאיתן אני עובדת.
נדמה לי, שאחד הדברים שריתקו את ד"ר אודנט בפגישה אתי, הייתה העובדה שנולדתי בניתוח. "שברת את המעגל", הוא קרא, "לא הנצחת את מה שאולי ייעד לך הגורל, וייתכן שזו הסיבה שאת עוסקת היום בעיסוק שלך". ייתכן. אני מביטה לאחור ורואה אלפי סיבות לבחירות בחיי, אך ברור לי דבר אחד: לעובדה שנולדתי מדופן הבטן של אמי הייתה השפעה גדולה על חיי.

"הוציאו לי את התינוק בניתוח"

אני שומעת מנשים רבות את המשפט: "לא יָלַדתי, הוציאו לי את התינוק בניתוח". בקורסי ההכנה ללידה אני מנסה להעניק לנשים את התחושה, שאפילו אם בסופו של דבר הן תלדנה בניתוח, עדיין הן יכולות להיות אימהות שלמות. אני מקפידה לספר משהו מהחוויה האישית שלי ואומרת: "אימא שלי ילדה אותי בניתוח קיסרי והייתה האם הטובה בעולם". אני מתכוונת לכל מילה בדבריי.
ביחד עם זאת, ולא כמסר כפול, אני מאחלת לנשים שיילדו בלידה נרתיקית. מלבד כל הסיבות הטובות שתקראו עליהן בספרו של הד"ר, אני יודעת שלנשים רבות, לרוב הנשים, חשוב ללדת דרך הנרתיק. לעתים הן אינן יודעות זאת לפני הלידה. לעתים הן מגלות זאת לאחר שמנתחים אותן, אבל החוויה של לידה נרתיקית, בין אם היא "טבעית" או לא, היא חוויה שרוב הנשים רוצות להתנסות בה.
נשים רבות שילדו בניתוח ולא עברו עדיין לידה נרתיקית, חשות לעיתים חוסר ביטחון בעצמן, חוסר ביטחון בכך שגופן יודע ללדת. חוסר ביטחון זה הוא חלק מחוסר ביטחון כללי, שאנו חשות בעצמנו, ביחס לנפש שלנו וביחס לגוף שלנו.

הלידה הבאה

במשך שנים טענתי שנשים שילדו בלידה קיסרית, לידתן הבאה לא תהיה כמו לידה ראשונה. זוהי טענה שאיננה מבוססת-מחקר כלל ועיקר, אלא טענה שנוצרה וצמחה מתוך ניסיון, ליווי נשים יולדות וצפייה בהן במשך מספר שנים. הרפואה אינה תומכת בטענה זו. הנשים שליוויתי, שהדרכתי או שהרציתי בפניהן, שמחו לשמוע זאת אם כי לא ידעו בביטחון איך להתייחס לדבר.
והנה הגיע הספר של ד"ר אודנט. אני קוראת בשקיקה ומגיעה לפסקה הבאה:

"אחד ההסברים ההגיוניים ללידות קלות כאלה, הוא שכאשר אישה מתנסה בצירים לאחר שעברה בעבר ניתוח קיסרי תוך-כדי צירים, הייתה לה הזדמנות קודמת לפתח ברחמהּ את קולטני האוקסיטוצין. במילים אחרות, בפעם השנייה הרחם שלה רגיש יותר לפעולת ההורמון אשר גורם להתכווצויות שיהיו יעילות."
ד"ר אודנט מביא אתו הבנה יוצאת דופן לנפש האישה מחד גיסא, ובקיאות במדע ובמחקר מאידך גיסא. הוא לא רק רופא, חוקר ומדען אלא גם רומנטיקן שמבין את הערך שבַּקרבה ובאהבה וגם...פעיל מאוד למען איכות הסביבה. גורלו של העולם וגורל האנושות חשובים לו ותמונת העולם, כפי שהיא נראית היום, מטרידה אותו מאוד. הוא אינו נכשל באמרות סתמיות אלא מוצא סימוכין לכל דבר ודבר מהנושאים שהוא מדבר עליהם.

עליה בשיעור הניתוחים הקיסריים

הספר דן בסוגיית ה"ניתוח הקיסרי", שרבות מאתנו מכנות "לידה קיסרית". לצד הסיבות מדוע יש להימנע מניתוחים, עונה לנו המחבר גם על השאלה מדוע לעתים ישנו צורך לבצע אותם.
כתיבת הספר הייתה הכרחית, כנראה, מבחינתו. ומבחינתנו – הגיע התרגום בדיוק במועד: בתקופה שבה שיעור הניתוחים הקיסריים עולה, ומנגד מתעוררת פריחה של חזרה למיילדוּת שאינה מתערבת. ד"ר אודנט מכניס סדר באי-הסדר, ומסביר איך להימנע מניתוחים שאינם הכרח המציאות, וגם מתי רצוי וצריך לבחור בניתוח.
ד"ר אודנט צופה בנתונים המדאיגים מהעולם הרחב (ישראל, לתדהמתנו, נחשבת אחת מהמדינות עם שיעור נמוך יחסית של ניתוחים קיסריים – 20% בערך) ורואה את השיעורים עולים ועולים.
"אם תימשך המגמה הזו יעברו, כנראה בעתיד הקרוב, ערים רבות ואפילו מדינות בכל רחבי העולם את קו חמישים האחוזים", הוא אומר.
האם יתכן ששכחנו כיצד ללדת? האם אנו יכולות לנשום בכוחות עצמנו כמו אימותינו הקדמוניות? האם אנו אוכלות כמותן? מדוע שלא נוכל ללדת, פשוט, דרך הנרתיק? האם בידינו לעצור את כדור השלג ולחזור לאותם 5%- 8% ניתוחים קיסריים הנחשבים הכרחיים? ימים יגידו מה תהיה השפעתו של הספר והשפעתם של כל אותם נשים וגברים נפלאים, הפועלים למזעור ההתערבות הרפואית בתהליך הלידה, ולמען שינוי בתפישת המיילדוּת. בידינו לבצע את השינוי.

להורדת הספר שלחו מייל לרותי ruti@leida.co.il


תוכן ההודעה:


תגובות נוספות
19/6/2006  0:56 האח הידד!!! - גילי אבישי
19/6/2006  9:7 אני כבר קוראת בעניין ובהתפעלות - רותי כל הכבוד!!! (ל"ת) - חני המדווחת
19/6/2006  10:58 בעברית או אנגלית? (ל"ת) - נורית
19/6/2006  11:2 בעברית. קיראי בפנים: - ותיקה
19/6/2006  12:14 איזה יופי של תרומה. כל הכבוד!! (ל"ת) - רונה
19/6/2006  12:20 באמת כלהכבוד והרבה תודה! (ל"ת) - הוטיקה
19/6/2006  13:44 תודה רבה בשם הטרויקה - רותי קרני הורוביץ
19/6/2006  14:4 דבר (אודות) המתרגם - רותי קרני הורוביץ
20/6/2006  10:11 שאפו לכל העושים במלאכה !!! (ל"ת) - זהר כרמי
20/6/2006  10:26 רותי, תודה רבה על התגובה המהירה,מרתק!!! (ל"ת) - שרית


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש