נועה ברקת - יעוץ ביוגרפי וליווי לאימהות 052-4317501

 
איך לכתוב סיפור לידה
בין שמיים לארץ - חלב אם
אימהות מודרנית
איך להקשיב לספור הלידה
עבודת ירח
 עמוד הבית  מי אני  השיטה והדרך  עריכה והוצאה לאור פורום

איך לכתוב סיפור לידה

  

 

נשים כותבות ושמכתבות את סיפור הלידות שלהן כל החיים. אם כתרגיל תכתבי את סיפור הלידה המסוים  שלך מיד אחרי הלידה, שוב אחרי שנה ושוב אחרי מספר שנים, תראי שהסיפור השתנה. הוא  ימשיך להשתנות מן הסתם לאחר כל לידה נוספת וכמו האדמה הוא "יעבוד".

1        קודם כל העובדות:

 הבסיס של הסיפור הוא הבסיס העובדתי – בדרך כלל כשכותבים סיפור לידה מיידית לאחריה יש נטייה  להדגיש מאד את הבסיס הזה, סיפור הלידה יכול אז להיראות כמו לו"ז צפוף של ראש הממשלה. העובדות חשובות אבל לפעמים הן גם מפריעות והופכות את הסיפור ל"יבש" מידי. אחרי שפירטת את כל העובדות, נסי להשאיר בסיפור רק את אלו שיש להן משמעות להבנת הסיפור.

2        ועכשיו – לעולם הפנימי

על בסיס העובדות נבנה הפן החוויתי – מה הרגשת, מה חשבת, מה הבנת. כל אחת מאיתנו מפרשת שונה את מה שקורה לה. מה שבאמת הופך את הסיפור למעניין, חשוב ומרתק הוא היכולת להיות כנה לגמרי. אל תחששי שמה שהרגשת איננו "תקין". פחדים ורגשות שליליים משותפים לכולנו. ככל שתהיי כנה יותר תוכלי להבין טוב יותר את החוויה והסיפור שלך יהיה תרומה חשובה לניסיון של אחרות.

יחד עם זאת עודף של חוויות פנימיות, בלי שום התייחסות למה קרה בחוץ, הופך את הסיפור ל"רטוב" מידי – פחות מידי עלילה ויותר מידי תיאורים.

3        נקודות ציון שכדאי להיזכר בהן:

למרות המגוון העצום של החוויות, ישנן נקודות מפתח שכמעט כל הנשים עוברות דרכן. אלו הן נקודות ארכיטיפיות שכדאי לבדוק כיצד הרגשת בהן:

התחלת הלידה-

איך התחילה הלידה וכדאי שתצייני גם את מצבך לפני ההתחלה. מעניין לשמוע האם חיכית ללידה בקוצר רוח או שהיא התחילה במפתיע. לפעמים יש חלומות שקשורים להתחלת לידה, או חוויות מעניינות שמתרחשות ממש לפני ההתחלה. זה יכול לתת תמונה שלמה יותר של החוויה.

*שלב ראשון של הלידה – במיוחד עד פתיחה של 4 ס"מ.

לפעמים זהו שלב ארוך ומתיש. איך עברת אותו, איך התמודדת, מה חשבת והרגשת.

*נקודת המפנה אחרי 4 ס"מ – זוהי נקודה שדברים מתחילים להתחמם והלידה צוברת אנרגיה ותאוצה –איך ומתי התחיל השלב הזה, מה הרגשת, עשית... כאן כבר נכנס גורם הכאב לתמונה באופן משמעותי. איך התמודדת עם הכאב, מה הרגשת לגביו?

*שלב המעבר – בין 8 ס"מ לפתיחה מלאה. שלב שבו חווים לא פעם קושי גדול בכל הרמות – פיזית, רגשית ורוחנית. שלב שבו הדברים מגיעים במובן מסוים לשיאם, לפני ששלב הלחיצות יתחיל. מה חשבת? איך הרגשת? איך התמודדת? האם היו לך הזיות? אילו פחדים עלו? איך הגבת אליהם?

שלב הלחיצות מביא איתו סוג אחר של אנרגיה – לחלק מהנשים הוא שלב קשה ומפרך וחלק אחר חווה אותו כשלב של עוצמה וכוח. מה הרגשת? איך הוצאת את התינוק החוצה?

* המפגש עם התינוק – זהו רגע שמחכים לו כל ההריון ולפעמים הוא בכלל לא קל. איך זה היה בשבילך? מה הרגשת? איך הגבת למראה התינוק?

* נקודות נוספות שניתן להתייחס אליהן הם האנשים שנמצאים איתך בלידה – בן זוג, חברה, מיילדת. אפשר גם לבקש מהם לספר את הסיפור מנקודת מבטם.

* ולסיום – מעניין לדעת, איך נבחר שם התינוק...


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים