בלוג פורומים השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 

אוסף המתכונים הטובים ביותר של פורום לידה

מתכונים שלוקטו מפינות המתכונים ומהודעות שונות על ידי אירנה

 גרסת הדפסה   
 
מאת: אירנה

מנות ראשונות, סלטים ומרקים


סלט פסטה קר מדהים (המקור אינו יודע)

מצרכים :
- שקית פסטה לבחירתך ( אני אוהב את הגלילים הגדולים )
- חופן נכבד של בזיליקום טרי
- רבע כוס ( אני אוהב קצת יותר ) של צנוברים
- כוס עגבניות מיובשות אך לחות ( יש כזה ) או יבשות להשרות במים פושרים לשעתיים ואז לייבש בנייר ולחתוך לקוביות גסות או אופציה הרבה יותר זולה ( העגבניות פשוט יקרות ללא הצדקה ) וגם טעימה
- כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי .
- 4 שיני שום גדולות
- 2/3 כוס אגוזי קליפורניה שבורים בצורה גסה .
-מלח /פלפל
-חצי כוס שמן זית
- כפית חומץ
-.קופסאת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (כל פטריה ל 3 /4 חתיכות)
- 100 גרם גבינה חצי קשה ( יותר לכיוון הקשה ) כמוצרלה או צפתית קשה

אופן ההכנה :
קוצצים מהבזיליקום את הגבעולים העבים ומשרים אותו לחצי שעה במים עם כפית מלח , מוציאים ומייבשים בנייר סופג היטב .
מכינים את הפסטה במים רותחים + כפית מלח , שוטפים ומצננים בצד .
במחבת טפלון קולים את הצנוברים לחוד ואת אגוזי המלך בנפרד עד להשחמה נאה ומחכים מס` דקות להצטננות .
מקפיצים במחבת עם קצת שמן רגיל את הפטריות + 2 שיני שום קטושות + מלח + פלפל מס` דקות עד להשחמה . ( אפשר לפזר עליהם קצת אבקת מרק עוף פרווה בעת ההקפצה )
חותכים הגבינה לקוביות קטנות .
מכניסים את הבזיליקום + 2 שיני שום + חצי מכמות הצנוברים הקלויים+ שמן הזית + קורט מלח + קורט פלפל למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת מחית בלילה של רוטב פסטו ( ניתן להוסיף בעיבוד גם גבינת פרמזן מגורדת אך ממש לא חובה ) , מוסיפים לו את החומץ .
בכלי גדול מערבבים את הפסטה הקרה , את רוטב הפסטו + הצנוברים השלמים + אגוזי קליפורניה השבורים + העגבניות + הפטריות + הגבינה.



סלט עלי בייבי וקינואה (של דניאלה)


כוס קינואה
1 קופסא עלי בייבי
חצי צרור פטרוזיליה
1 עגבניה אדומה ובשלה
חצי סלסלת פטריות

מבשלים את הקינואה: מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים, מבשלים 10 דקות על אש קטנה, מכבים, משאירים עוד 10 דקות בסיר הסגור. מצננים.
קוצצים גס את עלי הבייבי.
קוצצים את הפטרוזיליה
חותכים את העגבניה לקוביות.
פורסים את הפטריות.

מערבבים את כל החומרים בקערה. חשוב שהקינואה לא תהיה חמה (אבל אפשר פושרת) כדי שלא תבשל את העלים.

לרוטב:
כמויות שוות של שמן זית וחומץ (בערך רבע כוס מכל אחד, נראה לי)
קצת סויה (פחות מרבע כוס)
כמה טיפות שמן שומשום (פחות מכפית נראה לי)
2 כפיות סוכר
מלח ופלפל

שופכים הכל לתוך צנצנת, סוגרים, מנערים.

עוד סלט קינואה (של אמא צעירה)

1 כוס קינאוה מבושלת מצצוננת (עדיף לבשל במים מינרלים)
1 קישוא שהוקפץ קלות על המחבת, מצונן. פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2-3 עגבניות בשלות
1/4 כפית מלח גס
1/2 כוס זיתים שחורים (לא מושחרים, אלא שחורים) קצוצים
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית סוכר חום
2 כפות שמן זית
400 גרם גבינה צפתית (עדיף כבשים) 5% חתוכות לקוביות
1 שן שום קלופה כתושה
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים.

עגבניות, לרוקן תוכן ולקצוץ את הבשר/קליפה.
להשרות את העגבניות הקצוצות עם המלח והבלסמי+ שום לכ- 10 דקות. בתום ההשרייה לסנן.
להוסיף את העגבניות שסוננות לקינואה עם יתר החומרים.
להקפיד לעבוד עם קינואה מצוננת (כדי לא "לבשל" את יתר המרכיבים.
בתאבון!!!

סלט טבולה מקינואה (של ליאתה)

לבשל כוס קינואה (כוס וחצי מים מספיק)
לקרר

להוסיף:
קצת שמן זית
מלח
מיץ מלימון אחד
הרבה פטרוזיליה קצוצה דק
עגבניה קצוצה דק
מלפפון קצוץ דק
חצי בצל סגול (שלי היה גדול אז אולי אפשר קטן שלם) קצוץ דק

מערבבים הכל (חשוב - אחרי שהקינואה קרה כדי שהירקות לא "יתבשלו")

ארוחה בחציל (של עדי כספי)

אופים חצילים ב200 מעלות בערך 40-35 דקות בינתיים מכינים סלט ,טחינה וביצים קשות כשהחצילים שחומים מכל הצדדים (וחשוב שלא יתפוצצו כי אז כל הנוזלים יוצאים...) מוציאים אותם חורצים חריץ, מכניסים את הטחינה ומעל הסלט והביצה וזה גם נראה מצוין וגם טעים.


סלט סלק (של שרי)

סלק מבושל, לגרד גירוד דק, להוסיף תפוחים ירוקים מגורדים ( מחצית מכמות הסלק,) בצל אחד קצוץ דק דק, גביע שמנת, מיונז לפי הטעם ( לא יותר מדי) מלח,פלפל,מעט סוכר ומיץ לימון.
ממש לפני ההגשה להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס

סלט חיטה (של עדי כספי)

לסלט: חצי חבילה חיטה, 2 פלפלים אדומים, בצל ירוק, צימוקים, אגוזי קשיו.
לרוטב:
חצי כוס שמן זית, ארבע כפות רוטב סויה, שתי כפות מיץ לימון, שתי כפות חומץ, זנגביל, שום כתוש, מלח ופלפל

אופן ההכנה
מבשלים את החיטה כחצי שעה עד שמתרככת חותכים את הפלפלים והבצל ומוסיפים לחיטה,מוסיפים גם את הצימוקים והקשיו.
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים אותו סמוך להגשה.(אם לא נראה שתאכלו הכל עדיף לשים רק על חצי את הרוטב,כי כשנמצא יותר מדי זמן עם הרוטב הוא כבר לא טעים.)

פשטידת ה"אושר" (של נורית של ניצן)

חומרים:
400 גרם בצק עלים*
500 גרם סלט חציל קלוי על האש (כן, מקופסה, של צבר או סלטי אחלה)
200 גרם גבינה בולגרית 5%, חתוכה לקוביות קטנות
3 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
כף זעתר
מלח ופלפל
סומסום

מפשירים בצק עלים, מרדדים קצת ומניחים בתבנית, כך שיכסה גם את השוליים.
מערבבים את כל החומרים (למעט הסומסום) ויוצקים על הבצק. גוזרים את השפיץ של שקית הסומסום וזורים על הפשטידה שכבה צפופה (כך שלא רואים את התערובת שמתחת).
אופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.


פשטידת פטריות (קלת הכנה, של חני ב)

קופסה של פטריות טריות מתגנים עם בצל, נותנים קצת להתקרר, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ביצה, גביע של שמנת חמוצה 250גר`(במתכון המקורי הייתה גבינה לבנה) שתי כפות קמח. לפעמים אפשר להוסיף גם קצת גבינה מלוחה. לארבב הכל ולאפות בחום של180 מעלות בערך 40-45 דקות. יוצאת פשטידה טעימה, אבל קטנה בגודל ונמוכה (צריך מגש קטן) מתאימה לגוון הארוחה.


מרק בצל (של דניאלה)

בצלים גדולים חצויים ופרוסים
50 ג` חמאה
1 כף קמח
1 כוס יין לבן
מרק עוף או מים (מי שמשתמשת במים יכולה להוסיף להם, רחמנא ליצלן, אבקת מרק עוף לטעם. מלח ופלפל

ממיסים את החמאה ומאדים-מטגנים קלות את הבצלים עד שקוף-זהוב.
מוסיפים מרק עוף ויין (המתכון המקורי של אהרוני שהמרק הזה הוא וריאציה שלו, מדבר על 6 כוסות מרק או מים, אני מוסיפה לפי העין ולפי רמת הסמיכות שאנחנו אוהבים, לדעתי קצת יותר), מביאים לרתיחה, מתבלים.
מבשלים כ - 20 דקות על אש נמוכה.

לשדרוג ניתן להגיש עם כף פרמזן וקרוטונים.


פשטידת ברוקולי דיאטטית (של דבי)


חומרים
1 חבילת ברוקולי קפוא
3 כפות מיונז קל
3 ביצים
3 כפות אבקת מרק פטריות
מלח
שום כתוש

אופן ההכנה
1. מבשלים את הברוקולי עד שהוא מתרכך. מועכים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. יוקים את התערובת לתבנית משומנת.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס במשך 30-45 דקות, או עד שהפשטידה משחימה


מרק פטריות ( של מירי2 )

מכינים בסיר 3 ליטר מרק צח (אני מכינה מאבקת מרק של קנור)
מאדים במחבת גדולה בהרבה חמאה 3 בצלים קצוצים,
אחרי שמאודים מוסיפים להם 2 סלסלות של פטריות קצוצות, עדיף מ- 2 סוגים ומאדים עוד כמה דקות,
אח"כ מוסיפים כ- 30 גר` פטריות מיובשות שהושרו קודם במים חמים
2 כפות אבקת מרק פטריות 2 כפות קמח, עוד ערבוב אחד, ואז מעבירים את כל התערובת לתוך הסיר עם המרק הצח שהורתח, ומבשלים ביחד עוד חצי שעה.
אפשר להוסיף לתיבול עוד מלח ופלפל.

שדרוגים: אפשר להגיש עם עירית קצוצה, אפשר להוסיף שמנת

מרק מינסטרונה (של מירי2)

‏1‏ כף שמן זית
‏2‏ שיני שום גדולות, כתושות
חצי כוס בצל קצוץ
‏6 כוסות מים‏
‏200 גרם עגבניות מרוסקות‏
‏2 כפות רסק עגבניות‏
‏3 גזרים, קלופים, פרוסים‏
‏2 גבעולי סלרי‏
‏200 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות‏
‏1 כפית אורגנו יבש‏
‏1 כף בזיליקום מיובש‏
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה
‏1 כוס פסטה‏
‏2 כוסות שעועית מבושלת‏
לחמם שמן זית בסיר גדול. להקפיץ שום ובצל. להוסיף מים, רסק עגבניות, עגבניות ‏מרוסקות, גזר, סלרי ותפוחי אדמה, להביא לרתיחה, לכסות, להקטין את האש ולתת ‏לרתוח ל 30 דקות. להוסיף את האורגאנו, בזיליקום, פטרוזיליה, פסטה ושעועית. ‏לבשל עוד 30 דקות.‏
פיצה – פאי מבצק בריא (של במבי)

1.כוס קמח (עדיף לבן, משום מה עם מלא זה לא כל כך עובד)
2. רבע כוס יוגורט
3. רבע כוס שמן זית
(אפשר להוסיף קצת סוכר ומלח)

מערבבים עם כף, ומשלימים את הלישה ביד. את הבצק מרדדים בעזרת האצבעות על תבנית עגולה (שכבה דקה של בצק). על זה עגבניות חתוכות, גבינה עיזים מלוחה מגוררת, זעתר טרי קצוץ וטבעות בצל.
או:
עם קולפן יוצרים רצועות דקות וארוכות של בטטה. את הבטטה מפזרים בצורה חופשית על הבצק. על זה מפזרים-מזליפים עם כף - טחינה (גולמית+מים שיהיה במרקם קצת נוזלי כדי להזליף).
על זה מפזרים קצח, שמן זית ומלח גס.

חצי שעה בתנור על חום של 150 מעלות.

סלט חסה (של מירי2)

חסה
עלי בייבי
גרגירי רימון
כ- 100 גר` גבינת רוקפור מגוררת

רוטב:
שמן זית
חומץ בלסמי - בכמות של חצי מכמות השמן
מלח ופלפל
מעט חרדל
חצי כפית דבש

אם הסלט עומד על השולחן לפני האוכל - לשיפ בקערה את כל העלים, מעל זה לפזר את הרימון, ומעל לגרד את הגבינה. לא לשים את הרוטב ולא לערבב, זה יוצא מאוד יפה כי רואים את השכבות הצבעוניות. להוסיף את הרוטב ולערבב רגע לפני שאוכלים.

סלט חצילים קלויים וגם פלפלים קלויים (של סאלוש)

חצילים קלויים:
שישה חצילים קטנים, כמה שיותר קלים
מעט מלח
שן שום כתושה (לא הכרחי)

להגשה: לחם מלא
שמנת חמוצה
נבטי אלפלפה
חופן פטרוזיליה קצוצה

מחממים את הגריל של התנור. מניחים דף של נייר כסף על תבנית התנור, ואופים את החצילים כשעה, עד שיש ריח שרוף והם שחורים מאוד.
מוציאים את התוך שלהם בעזרת מזלג, ומניחים במסננת שמונחת מעל קערה או סיר.
מניחים צלחת קטנה מעל החצילים, בקוטר המתאים למסננת – כך שהצלחת תלחץ על החצילים. מניחים כוס מלאה מים מעל הצלחת, ומכניסים למקרר ללילה. כך יצאו כל הנוזלים, שנותנים טעם מריר.
קוצצים את החצילים בכף עץ (לא מתכת. לא הכרחי). מוסיפים מעט מלח, שום אם רוצים, ומגישים.
הצעת הגשה: טוסט מלחם מלא, מעליו שכבת שמנת חמוצה, מעליו שכבה של סלט חצילים, ומעל חופן נבטי אלפלפה ומעט פטרוזיליה קצוצה. מעדן אמיתי ובריא בריא.

פלפלים קלויים:
ששה פלפלים אדומים
מעט שמן זית וחומץ בלסמי (לא הכרחי)
מחממים את הגריל של התנור.
מניחים נייר אפיה (לא נייר אלומינים – לא בריא וזה מגיע לפלפלים עצמם) על תבנית.
חותכים את הפלפלים כך: בסכין, חותכים מסביב לגבעול, בעיגול רחב. שולפים את הגבעול כולל הגרעינים. הופכים את הפלפל הפתוח, כך שכל הגרעינים יפלו החוצה. מסירים את הגרעינים שנשארו, אם צריך. כעת חותכים את תחתית הפלפל, כך שנקבל גליל פתוח משני הצדדים. עכשיו חותכים חתך לאורך הפלפל ופותחים אותו, כך שמקבלים מלבן די שטוח (הפלפל כולו פרוס). אפשר לחתוך בכל דרך אחרת, אולם זו הדרך שבעזרתה הפלפלים יקלו הכי באחידות (ציורים והסבר מעולה – ב – The Best Recipe – ספר מומלץ עם מתכונים מעולים ומפורטים).
מניחים את הפלפלים הפרוסים על התבנית, ולידם התחתיות. הקליפה כלפי מעלה.
קולים בגריל של התנור כ – 20 דקות, או עד שהקליפה נראית שרופה – בערך חצי ממנה שרוף.
מוציאים ושמים בכלי אטום עד שהפלפלים מתקררים חלקית, או לגמרי.
מקלפים את הקליפה. אם הפלפלים עשויים מספיק, קל לקלף את הקליפה. אם קשה לקלף – בפעם הבאה צריך לקלות יותר זמן.

סלט גזר (של שרי)

מתכון קל ופשוט . גזר מגורד, שמיר קצוץ, קצת מלח פלפל, מעט מיץ לימון וכמה כפות מיונז, לערבב ולהוסיף כוס אגוזי מלך קצוצים
בתאבון.

פשטידת קישואים של (יונת ארד)

קישואים מגורדים (עם הקליפה)
3 בצלים גדולים קצוצים
3 ביצים שלמות
חצי עד 3/4 כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח
מעט מלח
מעט פלפל
מעט אבקת מרק בטעם עוף (כפית)
1/4 - 1/2 כוס מים.

יש כאלה שסוחטים את הקישואים וזורקים את כל הנוזלים שלהם ואז מוסיפים 3/4 כוס מים. אני משאירה את הנוזלים של הקישואים (חבל לא? ) ומוסיפה פחות מים.
מערבבים הכל יחד בקערה גדולה .מקבלים עיסה נוזלית - זה בסדר.
אופים בתנור עד שהפשטידה משחימה וכבר כל הנוזלים התאדו.


מנות עיקריות

עוף חמוץ – מתוק (של ביג מאמא) – המתכון הטוב ביותר

עוף חמוץ-מתוק (קל ומהר להכנה).
מכינים מרינדה:
חצי כוס קטצ`ופ מתוק, חצי כוס רוטב סויה, 4 כפותץ סילאן תמרים,מלח, פלפל, חרדל, כוס מים, וכמה שומים כתושים (לפי הטעם) וחצי מיץ לימון סחוט . כל זה מערבבים ושמים בתוכו שוקיים עוף - לשעה במקרר. אפשר גם לכל הלילה.
אחר כך מבשלים את כל התערובת בסיר על אש נמוכה כשעה, הופכים מידי פעם את השוקיים שיספגו טוב את הצבע והטעם.
מעדן!

צלי בקר (של מיפי)

תקני בשר פלשפילה (פילה מדומה) אמרו לי שהקפוא של טיבון ויל טוב.
תפשירי
תעטפי את גוש הבשר בפפריקה אדומה, מלח, פלפל שום ומעט שמן זית.
ממש לעסות את הבשר, ולתת לו לנוח עם ה"מרינדה" כמה שעות.
לאחר מכן בסיר גדול לטגן שני בצלים בקוביות קטנות, אפשר גם גזר בקוביות וסלרי בקוביות אבל לא חובה.
2-3 שיני שום כתושות
להזהיב.
להוסיף פנימה את הבשר על אש בינונית ו"לסגור" את הבשר מכל הצדדים - ממש להפוך אותו כל כמה דקות.
להוסיף חצי כוס יין לבן או אדום וכף רסק עגבניות
כפית סוכר
מלח ופפריקה
להנמיך את האש ולכסות ולתת להתבשל ממש שעתיים - שלש (מידי פעם להפוך את הבשר).
לאחר מכן לכבות את האש ולהוציא את גוש הבשר על קרש חיתוך.
רק אחרי שהבשר ממש ממש קר אחרי כמה שעות - לפרוס לפרוסות דקות עם סכין חדה או חשמלית .
להחזיר לחימום בתוך הרוטב ואז לסר על צלחת הגשה.
להגיש עם אורז (עם צימוקים וצנוברים) או עם תפוחי אדמה.


עוף במלח (של סנפיר)

שמים במגש עוף שלם. מסביבו מפזרים שקית שלמה של מלח גס. על המלח שמים תפו"א עטופים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לשעה לפחות (רצוי שעה וחצי). יוצא פשוט מעדן.


קציצות (של הדס, טעים להפליא)

500 גר` בשר טחון (כאמור, הכי טעים הודו)
ביצה
0.5 כוס פרורי לחם
אבקת מרק
חווייג` למרק (עושה טעם נפלא)
פפריקה, מלח, פלפל, שום
קישוא מגורד דק דק (חובה!)
חצי בצל מגורד דק דק

לערבב הכל טוב טוב, אם לא מספיק סמיך - להוסיף עוד קצת פרורי לחם (או קמח מצה). להרתיח מים בסיר גדול וליצור כדורים חביבים מהעיסה הנ"ל ולשים בעדינות במים. המים כעת על אש קטנה
בנתיים:
בסיר רחב שני, לשים על אש קטנה: בצל חתוך דק, עגבניה מגוררת, אח"כ מוסיפים 100 גר` רסק עגבניות, מלח פלפל וסוכר (חשוב מאד להוסיף סוכר!) ולבסוף קצת מים. מערבבים וכשמגיע לרתיחה קלה מוסיפים לסיר זה את הקציצות (ללא הנוזלים) מהסיר הראשון. מערבבים מאד בעדינות ומשאירים על אש קטנה עד לבישול הקציצות/כדורי הבשר. מדי פעם מערבבים.

קציצות בורגול וירקות (של אירנה)

500 ג` בשר עוף טחון (אופשר טחון אחר)
לערבב עם 2 ביצים, מלח ופלפל, 3 שיני שום כתוש, גזר בינוני מגורד, קישוא אחד מגורד, חצי כוס בורגול עבה, רבע כוס קינוא. להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה - כמה שאוהבים. להכין כדורים. אם הם טיפה מתפוררים - אז לשים עוד בורגול, עד שיהיו כדורים יפים. הבורגול למעשה מחליף כאן את הפירורי לחם.
רוטב: לטגן בשמן זית בצל אחד, עד שיזהיב.להוסיף עגבניה אחת קצוצה , וגדולה, אריזה אחת קטנה של רסק אגבניות, קצת כמון וקצת פפריקה (ככפית וחצי). להוסיף כוס מים חמים. לשים את הקציצות, עש שיהיו מכוסות כמעט, אך לא עד הסוף. לבשל 25 דקות.

10 דק` לפני שמכבים את האש - להוסיף כפית סוכר חום.

קציצות מרוקאיות (של ביג מאמא)

המצרכים:
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
שליש כוס שמן
5 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה מגורר
חבילת כוסברה קצוצה
כפית כמון, כפית בהרת, מלח ופלפל
מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות .

רוטב: מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים עוד 3 שיני שום חתוכות, מחכים עד שהכל יזהיב . מוסיפים תבלינים: כפית כורכום, 1/4 כפית כמון, מלח ופלפל. מערבבים. שופכים 8 כוסות מים רותחים.
מוסיפים לזה קציצות ומבשלים כ-25 דק`.
בתאבון

דג סלמון (של קרן אורצ`יק)

קונים פילה סלמון (יש בסופר פילה גדול (חצי דג) או חתוך למנה אישית) ומפשירים אותו.
שמים בתבנית נייר אפיה (או כסף), מניחים את הפילה כשהחלק הבשרני כלפי מעלה, סוחטים עליו מיץ לימון, שמן זית, מלח וקצת פלפל. אופים בתנור לא יותר מרבע שעה וזה יוצא מדהים - עסיסי וטעים בטירוף.
הדג מפריש משהו לבן (שומן?) - לא לדאוג זה נורמלי, אם לא נראה לכן אפשר להסיר לפני ההגשה

דג נסיכה מרוקאי (של פרח)

משרים את הדג כ-15 דקות במלח כדי לעדן קצת את הריח/טעם.
בינתיים, שמים במחבת עמוק 1 כוס מים, 1/2 כוס שמן, 6 שיני שום גדולים ופרוסים לעגולים שטוחים, 2/3 חבילה קוזברה קצוצה, 3 פלפלים חריפים גדולים (חותכים לאורך, מוציאים את הגרעינים, וחותכים לחתיכות גדולות), עגבניה חתוכה לקוביות, 2 תפוחי-אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות.
תבלינים : פפריקה מתוקה (הרבה), פפריקה חריפה (לפי רמת החריפות המתבקשת), כמון, פלפל שחור, מלח.
לאחרונה התחלתי לשים גם טימין.
מבשלים בסיר/מחבת כ-10 דקות.
שוטפים את הדג (מהמלח) וחותכים למנות. מסדרים יפה בסיר עם כל הירקות, וממשיכים לבשל. מוסיפים מים (עוד כוס בערך) לפי הצורך (צריך להיות מספיק מים כדי שלא יישרף, אך לא יותר מדי אחרת המים לא ייהפכו ל"רוטב" והתבשיל יהיה מיימי מדי).
מכסים את המחבת ומבשלים 25-30 דקות. בתאבון !

אורז עם כבדים (של יונית)

1/2 קילו כבד עוף טרי
2 כוסות אורז
2 בצלים גדולים קצוצים
1-2 עגבניה קצוצה
כוס או שתיים של עישבי תיבול טריים קצוצים- מה שאתם אוהבים- שמיר, פטרוזילה, עליי סלרי, בצל ירוק כוסברה או גם וגם וגם וגם.
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל
3.5 כוסות מרק עוף רותח (אני עשיתי מאבקת מרק)
שמן זית או קנולה לטיגון

מנקים את הכבדים וחוצים אותם לשתי אונות. מטגנים את הבצל במחבת, ומטגנים יחד איתם את הכבדים (למי שלא יודע איך- מניחים את הכבד על השמן החם לכדקה או שתיים מכל צד וטיפה שישחים).
בכדירה חסינת חום (או בתבנית אלומיניום כמו שאני עושה כדי לחסוך "כלים") מערבבים אורז שטוף, עם הכבד, בצל, תבלינים עישבי תיבול והעגבניה שופכים מעל את המרק.

מכסים את הנ"ל בנייר אלומיניום, עושים כמה חורים לאיוורור ואופים שעה בתנור ב- 180 מעלות.



עוף שייק אנד בייק (של אימוש)

משתמשים בעוף טרי או עוף קפוא שמופשר לגמרי.
מערבבים היטב בקערה או בצלחת :
1 כף קמח
1/2 כף קורנפלור
7 כפות פירורי לחם
1/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת בצל
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1/4כפית מלח
קורט פפריקה חריפה

בשקית נילון בינונית שמים שליש מתערובת הפירורים.
מרטיבים 2 פיסות עוף במים ,מנערים את המים העודפים ומכניסים לשקית.
מטלטלים את השקית היטב עד שהעוף מתכסה כולו בפירורים.
מניחים את העוף המצופה בתבנית וחוזרים על הפעולה לכל העופות.
אופים בתנור בחום בינוני - גבוה (205 מעלות) במשך 40-50 דקות עד שמקבל צבע זהוב (כמו של שניצל בערך).
לא צריך להוסיף מים או שמן ולא צריך לכסות את התבנית.


לזניה (של אירנה)

למילוי:
כמה עלי לזניה מוכנים
קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק)
2 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל

לפיזור מעל:
100 ג` מוצרלה מגוררת
בזיליקום טרי קצוץ (מותר גם יבש, עדיף שלא).
50 ג` פרמזן מגורר
מערבבים את כל חומרי המילוי, פורסים שכבת עלי לזניה בתבנית, מפזרים מעל כשליש מהמליוי, מפזרים מעל את בזיליקום ומוצרלה, פורסים שוב שכבה של עלי לזניה, ושוב שכבה של מילוי, ושוב שכבה של בזיליקום ומוצרלה.
שכבה שלישית של עלים ועליה מילוי ובזיליקום עם המוצרלה, ומעל הכל פרמזן מגורר.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

רוטב בולונז לספגטי – הכי טעים מכל הרטבים שהכרתי (של יונית)

600גר` בשר בקר טחון
6 עגבניות קצוצות או קופסא אחת של עגבניות קלופות בקוביות,
2 בצלים קצוצים
3 גזרים בקוביות- לא חובה,
3 מקלות סלרי בקוביות- לא חובה
1/2 כוס יין לבן או אדום יבש
1/2 כוס רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
סוכר
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
3 עלי דפנה
כוס מים.



מטגנים בשמן זית בסיר גדול וכבד את הבצל, גזר, סלרי עד לאידוי קל.
מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים אותו תוך כדי פירור מתמיד שלו בכף עץ. זה חשוב כדי שלא יהיו גושים. אחרי שכל הבשר משנה את הצבע לבהיר יותר ומפורר לגמריי, מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות ולהיספג בבשר לגמריי. בהמשך מוסיפים עגבניות, תבלינים, רסק עגבניות ומים. עכשיו צריך לבשל על אש קטנה בין שעתיים לשלוש שעות!
במקום טעם של קטשופ, תקבלי טעם גן עדן של רוטב בשר עשיר.
מומלץ להגיש עם פסטה קצרה- כמו כונכיות שהבשר נכנס אליהן פנימה ועם פרמז`ן מגוררת מעל.

ספגטי בשר ופטריות (של ורד של שחר) – ממש ממש ממש טעים!

לטגן בצל בינוני ומעלה קצוץ כמובן
להוסיף פטריות (אני הוספתי חבילה טרייה של פטריות שמפיניון אפשר גם מקופסא) ולטגן יחד עם הבצל.
שתי שיני שום כתוש
להשחים...
להוסיף חבילה של חצי ק"ג בשר טחון (אני השתמשתי בבשר בקר אפשר גם עם עוף או חצי עוף והודו)
ולערבב עם מזלג (שיצא פירורים כמו בולונייז)
לתבל (כמון, פלפל גרוס, מלח כמובן, הוספתי אפילו קצת תבלין לעוף שהיה לי ותרם המון)
להמשיך ולערבב עם המזלג עד שכל צבע הבשר משתנה.
להוסיף 2 רסק עגבניות (הוספתי גם שפריץ קטשופ שיקלע לטעם של האיש - חולה קטשופ כמו ילד) + מים ולבשל שעה לפחות.
תוך כדי בישול הוספתי גזר מגורר (אפשר גם יחד עם הבצל והפטריות) וקצת פטרוזיליה קצוצה +עלה דפנה אחד או שניים.
לתבל שוב בהתאם לטעמכן.
אני הוספתי את זה לספגטי רגיל אפשר להוסיף לספגטי בכל צורה.
כולם טרפו את זה.
לא ערבבתי את כל הרוטב עם כל הספגטי אלא הוספתי לפסטה מס` כפות של הרוטב הסמיך.
ורסיות נוספות לבישול:
אפשר להוסיף גם חצי כוס יין אדום במקום חצי מכמות המים.



דברים מתוקים

עוגת גבינה עם פירורים (של נוני) – עוגת גבינה הכי טעימה שאכלתי


חבילת קמח אוסם תופח (החבילה הקטנה)
1 מחמאה
2 כפות סוכר
ללוש הכל לבצק (ניתן להוסיף מים חמים תוך כדי אם זה קשה)
להשאיר רבע בצד לפירורים ואת השאר בתבנית לבסיס
לאפות כ רבע שעה בחום 180
להקציף יחד -
שמנת מתוקה , 1.5 כוס סוכר
להוסיף לזה -
שמנת חמוצה , 2 גביעי גבינה לבנה , 1 אבקת סוכר וניל.
להמתין שהבצק טיפה יתקרר ולשפוך מעל.
לפורר את שארית הבצק שנאפה לפירורים מעל העוגה.
ממליצה להכניס למקרר ולאכול רק למחרת !!!
טעים טעים טעים

עוגת קפה ( של עידית של שחר) – מינימום עבודה- מקסימום טעם.

לתבנית של אינגליש קייק אחת
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 אשל
2 בייצים
חצי כוס שמן
1 כף אבקת נסקפה
מערבבים ואופים בחום בינוני כ40 דקות
כשמתקרר
ממיסים 100 גר` חמאה+1 כפית נסקפה+כף סוכר
ממיסים ושופכים על העוגה
כמה פשוט ככה טעים.


עוגת גזר (של פרח)

חומרים לתבנית מלבנית (אינגליש קייק) באורך 35 ס"מ:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
11/2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך
2 כוסות גזר, מגורד דק

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בזרם דק. מוסיפים קמח ותבלינים ומעבדים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים צימוקים ואגוזים ובסוף גזר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות.

עוגת חיוך (של מעיין של ליב)

13 נשיקות (קיצפיות).
4 שמנות
200 גר` פקנים סינים.

להקציף את השמנות
לשבור פנימה את הנשיקות לשברים גדולים
לשבור את הפקנים לשברים בינוניים
לערבב הכל יחד


עוגה ללא אפיה (של דבי) – טעימה וקלה

מצרכים:
חבילת פתיבר (עדיף בטעם שוקולד)
500 גר` גבינה לבנה (אני משתמשת ב5%)
500 גר` ריבת חלב
תמצית וניל
קפה נס מוכן (לא חם)
אגוזים שבורים

אופן הכנה:
לערבב את הגבינה עם ריבת החלב ולהוסיף לתערובת תמצית וניל.
לטבול את הביסקויטים בקפה מוכן מראש ולהניח שכבה מהם בתחתית התבנית.
לשפוך חצי מהתערובת המתוקה, להניח עוד שיכבה של ביסקויטים ולשפוך מעליה את מה שנשאר מהתערובת.לפורר כמה עוגיות מעל וגם אגוזים שבורים.
אפשר לשמור במקרר, אבל אני אוהבת להכניס למקפיא ולהוציא כמה דקות לפני ההגשה.יוצא טעים כמו גלידה!
בתיאבון!!!!!

עוגת מוס שוקולד( של גלית)

מוס השוקולד -
מקציפים חלבון של 5 ביצים עם 4 כפות סוכר.
בסיר על אש נמוכה ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם 150 גרם מרגרינה - מורידים מאש ומוסיפים כף נס קפה, 2 כפות קקאו ואת 5 החלמונים, מערבבים היטב. לאחר שהצטנן מערבבים עם קצף הביצים וזהו - יש מוס שוקולד. את המוס שופכים על שכבת הבסקויטים.
אחר כך מקציפים שמנת מתוקה (אני אוהבת להקציף עם אנסטנט פודינד וניל - זה מזרז את הכל) ושופכים מעל לשכבת המוס.
מכניסים למקרר למספר שעות, אם ממהרים אפשר להקפיא.
לפני ההגשה מגררים שוקולד דק דק מעל וזה נראה ונטעם כמו מליון דולר.
אפשר להוסיף עוד שכבת בסקויום רטובים לפני ששופכים את השמנת המתוקה.

עוגת שוקולד (של אלישבע)

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים:
(אפשר להשתמש בכוס של 250 מ"ל לעוגה גדולה, או בכוס של 200 מ"ל לעוגה קצת יותר קטנה. העיקר להיות עקביים לאורך כל הדרך)

2/3 כוס אבקת קקאו
2 ו-1/4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1.5 כפית אבקת אפיה
1.5 כפית סודה לשתיה (אפשר פשוט 3 כפיות אבקת אפיה- יוצא כמעט שקית)
3/4 כפית מלח
1.5 כפית אבקת קפה (או צ`יקו)

מוסיפים את החומרים הרטובים:

1.5 כוסות מים או מיץ
3 ביצים
כוס ו-1/4 שמן

מערבבים הכל בכף, במיקסר ידני או במעבד מזון- העיקר שלא יהיו גושים. העיסה צריכה לצאת נוזלית מאד, והיא מתייבשת באפייה.
שופכים לתבנית גדולה או כמה קטנות (לא למלא מדי- העוגה תופחת באפייה)
ואופים בחום בינוני- גבוה, כ-30-40 דקות.


עוגיות שושנים (של מיפי)


מוצרים
גביע שמנת חמוצה
1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
1 חבילת קמח תופח אסם (1/2 2 כוסות)
3 חלמונים (החלבונים לקרם)
2 כפות סוכר

לקרם המילוי:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

תהליך האפייה

לבצק: מערבלים בקערה במהירות איטית את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק אחיד ונוח לעיבוד.(אנ יעושה עם הסכין במג`ימיקס כמו כל בצק פריך אחר)
לשים מעט ומקררים כחצי שעה.

לקרם: מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים סוכר וחבילת פודינג וניל תוך כדי ערבול לקצף נוקשה.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני. מורחים על כל עלה 1/3 כמות מהקרם ומגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות בעובי כס´מ ומסדרים בתבנית על צידן החתוך.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד שהפרוסות יזהיבו


בראוניז (של אירנה)

חומרים: 200 ג` חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר לבן
4 ביצים
200 ג` שוקולד מריר מומס
0.5 כוס אגוזים קצוצים
1.5 כוסות קמח תופח

הכנה: מקציפים את הסוכר עם החמאה, מוסיפים בזו אחר זו את הביצים. מוסיפים את השוקולד המומס, את האגוזים תוך בחישה, ולבסוף בוחשים פנימה את הקמח. אופים 20 דק` ב-175 מעלות. יהיה לכן פיתוי לסיים את האפיה לפני 20 דקות - ככה היה לי כי חשבתי שזה מוכן, אך בכל זאת המתנתי 20 דק` וטוב שככה.
אחרי שמכבים את התנור - ממתינים ולא מוציאים מייד.
לאחר שמוציאים - ממתינים שוב עד שיתקרר ואז חותכים.

עוגיות פצפוצי אורז (של אימא צעירה 2)

ממיסים בסיר על אש נכוכה ומערבבים כל הזמן:
100 גרם מרגרינה
6 כפות דבש
4 כפות סוכר ( עדיף חום )
2 כפיות נסקפה

אחרי שאלה מומסים , מוסיפים 8 כוסות של פצפוצי אורז
משטחים בתבנית , חותכים לקוביות לפני שמתקשה
5 דקות הכנה , אפשר לאכול מייד כשמסיימים את ההכנה



עוגיות קשקבל מלוחות (של תם תם)

כ 30 יחידות
180 גרם גבינת קשקוואל מגוררת
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון
250 גרם קמח
50 גרם קמח תירס
חצי כפית מלח
1 כפית קצח
1 ביצה טרופה עם כף מים לזיגוג

תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה
1. מחממים תנור ל 200 מעלות
2. מערבלים במיקסר גבינה, חמאה וחלמון, מוסיפים קמח, קמח תירס מלח וקצח ומעבדים רק עד שנוצר בצק רך.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה (עדיף לעצב את זה לצורת גליל ואז יותר קל אחר כך)
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי חצי סנטימטר וחותכים למלבנים (או כל צורה שרוצים)
מניחים בתבנית, מורחים בביצה ואופים 12-14 דקות עד שהעוגיות תופחות מעט ומזהיבות
מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום
איחסון - יומיים שלושה מחוץ למקרר בכלי אטום.
אפשר להוסיף למאפים תבלינים - אורגנו, תימין, זעתר, שומשום קלוי


עוגיות גרנולה (של חנה`לה אופה קטנה)


3 כוסות שיבולת שועל
כוס קמח מלא (חיטה או כוסמין)
1/2 כוס שמן (תירס, חמניות)
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/2 כוס דבש
כוס אגוזים או שקדים קצוצים (או טחונים אם קהל היעד הוא פעוטות)
חצי כוס עד כוס צימוקים (ממש לא חייבים)
ביצה אחת
כפית עד שתיים תמצית וניל משובחת
כפית מלח

לערבב הכל היטב, להניח כפיות מהתערובת על תבנית מרופדת בניר אפיה ולאפות כ-15 דקות ב-180 מעלות.
אם רוצים עוגיות יותר חמאתיות ומתוקות, להשתמש ב-150 גרם חמאה במקום השמן ובכוס וחצי סוכר חום דחוס במקום חצי כוס סוכר וחצי כוס דבש. במקרה זה יש להוסיף רבע כוס מים כי התערובת יותר מוצקה.
צ`ופר שתמיד מתקבל בברכה, אבל ממש לא חובה, הוא תוספת חצי כוס שוקולד צ`יפס...

 
 

הרשמה לניוזלטר

קבלו עדכונים והטבות
כל ראשון לחודש למייל
דואר אלקטרוני
שם
 
לגיליונות קודמים
לאינדקס לידה - הגדול במדינה
כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש