הדבר החשוב ביותר הוא טריות השעועית . מנסיון שווה להשקיע בשעועית אורגנית. זה חשוב כדי לקצר את זמן הבישול! תשרי את השעועית לפחות לילה שלם במים כדי שהיא תתרכך. תחליפי את המים לפחות 3 פעמים עד שיהיו צלולים (למניעת גזים..) תטגני בסיר עם תחתית עבה בשמן זית בצל עד להשחמה, אפשר להוסיף גם שתי שיניים שום קצוץ. תוסיפי את השעועית המסוננת וטגני כ 5 דקות על אש קטנה. הוסיפי מים רותחים עד לכיסוי מלא של השעועית. תביאי לרתיחה ואז תמשיכי לבשל על אש קטנה לפחות כשעתיים, אם לא יותר עד שהשעועית רכה (אך לא רכה מדי) - לבדוק אם צריך להוסיף עוד מים! ברבע שעה האחרונה תוסיפי: 2 פקטים קטנים רסק עגבניות , מלח, ותסלינים נוספים - אני מוסיפה: קצת פפריקה מתוקה, כפית סוכר (כן! שלא יהיה מריר), קצת פלפל שחור טחון, וכשאת מכבה את האש תוסיפי עשבי תיבול קצוצים כמו: פטרוזילה שמיר או בזיליקום ותסגרי את המכסה של הסיר לפחות ל5 דקות. הולך מצויין עם אורז לבן, עם פירה תפוחי אדמה או חביתה.
|
תוכן התגובה:
|