הנה המתכון:
מבשלים אורז (עם מעט מלח) עד לשלב שהוא קצת רך אך עדיין לא מוכן לאכילה. פשוט מנסים לשבור את האורז באמצע ואם הולך אבל הוא עדיין ממש לא רך מאד - זה השלב. במקביל מטגנים בצל עם תבלינים, אצלנו הולך כמון (בכמות "מסחרית"), מלח, פלפל וכורכום עד שהבצל מטוגן היטב.
מסננים את האורז ומערבבים לתוכו בעדינות את הבצל המטוגן בתנועות מעגליות.
מטגנים עוף (שוקיים או כרעיים או גם וגם) בסיר כמה דק' מכל צד. אחרי שהוא טיפה פחות רייר ממלאים את שאר התחתית בפרוסות בצל- טבעות (גרסא לא פחות משובחת ואף יותר מפורסמת במטבח הפרסי מדברת על לשים תפוחי אדמה, יוצא גם מעולה), שופכים מעל את האורז. מבשלים על אש נמוכה ולאחר כ-10-15דק' מוסיפים מתחת למכסה הסיר מגבת מטבח כדי שתספוג את האדים שיוצאים מהאורז כדי שהאורז יצא "אחד-אחד". נותנים לזה לפחות שעה להתבשל על-מנת שגם העוף יתבשל על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר.
בתיאבון ותספרי איך יצא. אגב, בכל פעם שמכינים, עם המיומנות יוצא יותר טעים.
|
תוכן התגובה:
|