5/1/2005 23:54
|
אמא צעירה
|
מאת:
|
קציצות ברוטב עגבניות
|
כותרת:
|
הי רונה. קציצות שנטרפות אצלינו (גם אצל הקטנים וגם אצל הגדולים):
לקציצות *** (לא מטגנים, מניחים בתוך הרוטבומשאירים שעה וחצי על האש) 450 גרם הודו אדום טחון. 1 שן שום מעורכה. 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם כף כוסברה קצוצה מלח פלפל רוזמרין יבש (אבקה) כפית חרדל ------ לרוטב: מטגנים בצל גדול בשמן זית. מוסיפים 2 גזרים קלופים 2 בטטות קטנות 6 שיני שום מקולפות וחתוכות לפרוסות מטגנים את הירקות במשך 10 דקות ואז מוסיפים את הנוזלים: 1/2 קופסאת שימורים גדולה של עגבניות חתוכות לקוביות (אפשר, ומומלץ, להחליף בעגבניות טריות) מעט סלרי 1/2 כוס בזיליקום קצוץ (אפשר פחות אם רוצים טעם מעודן יותר) 1/4 כוס חומץ בלסמי משובח מלח פלפל
לאחר 1/2 שעה בה הרוטב מבעבע, מכניסים את הקציצות. מטביעים אותן יפה יפה ברוטב. דואגים שמכוסה. אם הסיר קטן, והקציצות מציצות החוצה להפוך אותן במהלך הבישול. להשאיר סה"כ את הקציצות בתוך הרוטב שעה או עד שהירקות שברוטב רכים לגמרי (גזר בעיקר. הבטטב מוכנה יחסית קודם). ממש מעולה.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|