אני מבשלת את השומר עם האורז.
הנה הרוטב לפסטה: חצילים, קישואים ופלפלים
בצל 5 שיני שום חציל קישוא 2 פלפלים, רצוי צבעוניים (צהוב / כתום) כוס רסק עגבניות מרוכז צרור בזיליקום טרי
חציל – פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, טובלים בהרבה מלח גס משני הצדדים, מניחים על מגש לשעה לפחות. לאחר שהחצילים מגירים את הנוזלים, לנגב את המלח ולחתוך לקוביות. לקצוץ בצל, לטגן בשמן זית. כששקוף להוסיף שום קצוץ וחצילים. לאחר כ-15 דקות, מוסיפים קישואים פרוסים ופלפלים חתוכים לרצועות דקות. אפשר להוסיף פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מוסיפים את הרוטב ומבשלים על אש נמוכה עד שהחצילים רכים. להוסיף בזיליקום קצוץ. לטעום ולהוסיף מלח רק אם יש צורך.
לזניה מדהימה מטופו
1/3 כוס שמן זית 1 בצל 4 עגבניות בשלות 2 קישואים כף אורגנו יבש כוס רכז עגבניות 4-5 שיני שום 2 כפיות מלח כ-300 גרם טופו (גוש סטנדרטי) חבילה של דפי לזניה (של ברילה או אוסם או מקמח אורז מלא – להשיג בחנויות טבע). חציל פרוס דק (לא חובה בכלל)
קוצצים את הבצל ומטגנים מעט בשמן. מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות ואת הקישואים מגורדים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את האורגנו, רכז העגבניות, המלח, כחצי כוס מים ואת השום פרוס דק. ממשיכים לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך וריחני. מסירים מהאש, מגרדים פנימה את הטופו ומערבבים. בתבנית פורסים שכבה של דפי לזניה, עליה שכבה מהרוטב, על זה דפי לזניה וכו' עד שנגמר הרוטב או נגמרים הדפים. אם משתמשים בחציל, מפזרים פרוסות שלו על כל שכבת רוטב ויוצקים עליו שמן זית. למי שאוכל גבינות אפשר לפזר למעלה גבינה מגורדת. טעים גם בלי. אופים בתנור ב-180 מעלות למשך כ-40 דקות. טיפ: למי שיכול להתאפק רק עוד קצת – בסוף האפיה מכסים בנייר כסף ומשאיר בתנור הכבוי כשעה נוספת. ואז מסתערים.
|
תוכן התגובה:
|