פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
7/1/2005 20:45 רויטל מאת:
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות - לא ממש לילדים, אבל מדהימות בעיני כותרת:
לא הייתי נגישה למחשב עד כה, אבל הנה מתכון לעוגיות מדהימות (לפחות בעייני ובעייני כמה מחברי הקרובים)

עוגיות שוקולד תפוז מושלגות

החומרים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים
100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
120 גרם שקדים טחונים דק

לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.
מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.
יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.
מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.
העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.
מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות).
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות

החומרים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים
100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
120 גרם שקדים טחונים דק

לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.
מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.
יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.
מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.
העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.
מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות).
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות

החומרים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים
100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
120 גרם שקדים טחונים דק

לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.
מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.
יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.
מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.
העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.
מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות).


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
5/1/2005  11:39 כרגיל, שום דבר לא יוצא לי טעים- קציצות - רונה
5/1/2005  11:39 כרגיל, שום דבר לא יוצא לי טעים- קציצות - רונה
5/1/2005  11:44 רונה - לוליק
5/1/2005  11:50 רונה! - roniti
5/1/2005  11:52 שכחתי אך גם ביצה היתה שם וroniti בחזרה !! (ל"ת) - רונה
5/1/2005  11:54 קציצות מעולות של חמותי - אלישבע
5/1/2005  12:12 אתר מתכונים מקסים שמצאתי (ולרונה לגבי קציצות) - ורד שלשחר
5/1/2005  12:17 מה עושים עם חצילים? - דליה אחרת
5/1/2005  12:23 דליה - חצילים - ורד שלשחר
5/1/2005  12:30 רק תבשילים, או גם מתכונים לעוגות ועוגיות? כי יש לי כמה מאוד מוצלחים (ל"ת) - רויטל
5/1/2005  12:33 רונה - אצלי קישואים קילקלו את הקציצות - תנסי בסיסי - גבי
5/1/2005  12:36 רויטל - אני אשמח מאוד למתכוני עוגות ועוגיות! בייחוד אם יש לך משהו שאינו מבוסס על קמח לבן. (ל"ת) - מירבת
5/1/2005  12:47 עוגיות "גרנולה" מצוינות ואפילו בריאות... - חנהלה אופה קטנה
5/1/2005  12:54 רונה - שירלי2
5/1/2005  12:57 כגוון אפשר רק עם בקר או עוף + בקר (ל"ת) - שירלי2
5/1/2005  14:06 לורד שלשחר תודה רבה! (ל"ת) - דליה אחרת
5/1/2005  15:09 הלינק הראשון של הקציצות שצירפה ורד של שחר - פשוט מעדן. מאז שראיתי אותו תמיד אני עושה וכולם אוהבים מאוד. (ל"ת) - אירנה
5/1/2005  16:07 לדליה - חצילים ושומר - אפרת של.
5/1/2005  16:36 איך מעבים מרק? עשיתי מרק ירקות - שרון ב
5/1/2005  16:41 מחפשת תחליף בריא וזריז לאינסטנט פודינג - פשפשית
5/1/2005  18:39 שרון ב - שבלות שועל (קוואקר). מקבלים מרק קרמי וסמיך תוך כמה דקות. (ל"ת) - אפרת של.
5/1/2005  20:47 ואני מחפשת מה לעשות עם גריסים... (ל"ת) - לירון
5/1/2005  21:10 ללירון, בעניין הגריסים- - סיס
5/1/2005  21:13 והצעת שיפור לפינת המתכונים- - סיס
5/1/2005  21:27 היי סיס - רונית.ק
5/1/2005  22:45 סיס - שירלי2
5/1/2005  22:46 רונה לגבי קציצות... טיפ שעובד אצלנו - זהר
5/1/2005  22:50 פשפשית - שירלי2
5/1/2005  23:04 שירלי2 אני אשמח למתכון - נועה
5/1/2005  23:20 נועה: עוף ואורז - שירלי2
5/1/2005  23:35 ולמישהי מתכון לעוגת בננות .? (ל"ת) - Tamara
5/1/2005  23:47 tamara - עוגות בננה - אמא צעירה
5/1/2005  23:54 קציצות ברוטב עגבניות - אמא צעירה
6/1/2005  10:41 רונית ושירלי- - סיס
6/1/2005  12:54 לאפרת של - דליה אחרת
6/1/2005  14:19 אירנה, איזה מתכון זה? כי יש לינק בתוך לינק ובתוך לינק בתגובה של ורד של שחר. אם את יכולה לדייק. תודה (ל"ת) - יוליה ג.
6/1/2005  15:33 דליה- - אפרת של.
6/1/2005  18:21 בעיה לא נפתרה גבינה לא הולך אצלינו - פשפשית
6/1/2005  18:24 לאמא צעירה, תודה תודה, - Tamara
6/1/2005  21:41 tamara - בחיי שכן. במיוחד בשבילך. סופשבוע מתוק. (ל"ת) - אמא צעירה
6/1/2005  21:48 פשפשית - לא ברור איזו עוגת גבינה אפית, אבל האם ניסית - אמא צעירה
6/1/2005  22:54 לאמא צעירה - פשפשית
6/1/2005  23:43 פשפשית. כמה הצעות לעוגות ביסקוויטים נטולות פודינג - אמא צעירה
7/1/2005  02:07 שירלי2 תודה רבה - נועה
7/1/2005  08:33 זהר - אם את עוד מגיעה לכאן.... - ורד שלשחר
7/1/2005  16:24 נועה - שירלי2
7/1/2005  20:43 יוליה ג. - הנה הלינק המדוייק של המתכון - אירנה
7/1/2005  20:52 עוגיות טחינה - בהחלט מתאימות גם לילדים - רויטל
8/1/2005  20:02 שירלי2 יצא מצוין! - נועה
8/1/2005  22:26 נועה, אני שמחה שהיה לכם טעים, שבוע טוב (ל"ת) - שירלי2


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש