לא הייתי נגישה למחשב עד כה, אבל הנה מתכון לעוגיות מדהימות (לפחות בעייני ובעייני כמה מחברי הקרובים)
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
החומרים: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים גרירת תפוז מ-2 תפוזים 100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 120 גרם שקדים טחונים דק
לציפוי: סוכר אבקת סוכר
אופן ההכנה: ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה. יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים. מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר. מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות). עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
החומרים: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים גרירת תפוז מ-2 תפוזים 100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 120 גרם שקדים טחונים דק
לציפוי: סוכר אבקת סוכר
אופן ההכנה: ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה. יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים. מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר. מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות). עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
החומרים: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים גרירת תפוז מ-2 תפוזים 100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 120 גרם שקדים טחונים דק
לציפוי: סוכר אבקת סוכר
אופן ההכנה: ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפייה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה. יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים. מגלגלים את העיגולים בסוכר (לא לוותר על השלב הזה, הוא קריטי ליצירת המראה האופייני של העוגיות האלה), ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר. מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. (להיזהר מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות).
|
תוכן התגובה:
|