10/2/2005 13:53
|
פרח
|
מאת:
|
ליאתה + לירון
|
כותרת:
|
היום עשיתי לחם-תירס, טרה-לה-לה-לה-לה ..... :-)
הריח - נפלא. כל הבית עם ריח של לחם תירס, מה שמחזיר אותי אחורה 25 שנה.
המרקם -גם נפלא. בדיוק כמו שצריך. לא רך מדי (כמו עוגה) ולא "גרגרי" מדי (כמו עוגת חול).
הטעם - בסדר...לפי דעתי חסר לו סוכר. בפעם הבא אשים חצי כוס סוכר במקום רק רבע כוס. ואולי גם טיפה קינמון.
אך זה לא עצר בעדי מלאכול כבר 3 פרוסות, והיד (והפה) עוד נטויה. ליאתה שוב תודה !
והנה התרגום למידות "שלנו" : 2 כוסות קמח תירס 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כפית מלח 75 גרם חמאה (בלי מלח, בטמפרטורת החדר) 1/4 כוס סוכר (לפי דעתי צריך חצי כוס) 2 ביצים מס' 1 (בטמפרטורת החדר) 2 כוסות חלב
210 מעלות, בערך חצי שעה בתנור, תבנית עגולה משומנת (עם חמאה).
בקערה נפרדת, מנפים יחד את הקמח תירס + קמח + אבקת אפיה + מלח. מערבבים במיקסר את החמאה + הסוכר עד שנעשה אוורירי (אצלי זה לא כ"כ "התאוורר"). מוסיפים את הביצים לתערובת חמאה/סוכר - כל ביצה בנפרד (מוסיפים, מערבבים, ואח"כ מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים שוב). מוסיפים את התערובת ה"יבשה" לתערובת שבמיקסר בצורה הזאת : מחלקים את התערובת היבשה ל-3 חלקים, ואז מוסיפים למיקסר תערובת, חלב, תערובת, חלב, תערובת (בכל פעם מערבבים היטב לפני שמוסיפים עוד). הלחם מוכן כשהוא משחים + קיסם הננעץ במרכזה יוצא "נקי". בתאבון !
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|