את יכולה לאפות קלתית מבצק פריך, ואזי ייצא לך פאי תותים וקצפת, או לאפות תחתית של עוגת ספוג, ואז יצא לך טורט תותים וקצפת. את יכולה גם לקנות עוגת ספוג מוכנה. אני מצרפת מתכון לפאי תותים, בצק של אהרוני ומלית של רות יולס, אם את רוצה מתכון לטורט (שזה די מעצבן, עם מיליון ביצים שצריך לפהריד וכאלה, אבל יוצא בסיס לשתיים או שלוש עוגות שאפשר להקפיא. אני שונאת עוגות טורט, נורא אייטיז. אני מכינה לפעמים לרענן שחולה על זה), תבקשי ואכתוב לך.
פאי תותים לבצק: 100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 ביצה 2-4 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק את רוצה את הבצק) 2 כוסות קמח רגיל 1 כף חלב קר למלית: 1 ק"ג תות שדה 1 כף סוכר 1 שקית שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
הכנה: מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות (כך הבצק יוצא יותר פריך. אם את ממהרת את יכולה ישר לאפות, מבטיחה לא לגלות לאהרוני). שוטפים, מנקים ופורסים את התותים. אפשר להשאיר כמה שלמים לקישוט. לסידור הבצק, המהדרין יגידו לך לרדד את הבצק לעלה על משטח מקומח, להדק אל תבנית מס. 26 משומנת בחמאה ולהסיר שוליים. אני אגיד לך, שאם לא יוצא לך עלה יפה ואת לוקחת את הבצק ומדביקה חלקים חלקים לתבנית ושוב לא מגלה לאהרוני, יוצא אותו הטעם. דוקרים את הבצק במזלג בכמה נקודות ואופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני. מצננים.
מסדרים את פורוסות התותים על העוגה, מפזרים מלמעלה כף סוכר. מקציפים את השמנת עם הסוכר, ומורחים על התותים. מקשטים בתותים שלמים.
|
תוכן התגובה:
|