רוצה להתחלק אתכן ברעיון שיישומו מונח לי עכשיו במזווה: במקום לקנות בקבוקון תמצית וניל אמיתית של מקורמיק במחיר המופרך של 25-30 ש"ח לבקבוקון (כי התמציות "בטעם" מוקצות מחמת מיאוס אצלנו, הרבה פחות טעים, ומן הסתם הרבה פחות בריא), עשיתי בבית לפי מתכון שמצאתי בעל השולחן.
מצרכים: 1 מקל וניל (זה חלק המעיק, צריך להגיע לחנות תבלינים ולרכוש מקל כזה ב - 15 ש"ח, אבל זו פעילות חד פעמית ושווה) 1 צנצנת זכוכית ריקה (נניל של מיונז או ריבה, אני השתמשתי בצנצנת שקדיה של משק לין) ברנדי.
חוצים את מקל הווניל לאורכו,מגרדים קצת את השחור, זורקים הכל לצנצנת, ממלאים בברנדי עד הסוף (אני השתמשתי בברנדי פושטי ביותר, שטוק או משהו כזה), סוגרים, מחכים שבוע. זהו.
ולפני שתתחילו עם מה-עם-אלכוהול-לילדים וכד', בדקתי ומצאתי, שתמצית הווניל של מקורמיק מכילה 35% אלכוהול. הברנדי שהשתמשתי בו מכיל 40% אלכוהול. ומשתמשים בכפית-שתיים על עוגה שלמה, כך שזה בסדר, לדעתי.
אפשר גם לנעוץ מקל וניל בצנצנת סוכר ליצירת סוכר וניל ביתי. או ע"פ השף העירום: לטחון 4 מקלות וניל עם 1 ק"ג סוכר במעבד מזון. יוצא סוכר וניל בצבע חום עכור, אבל תוצרת בית וטעים. ובטוח יותר זול.
|
תוכן התגובה:
|