16/2/2005 13:57
|
חולה על פסטה
|
מאת:
|
לנוני-סלט פסטה קר-מדהים!!!
|
כותרת:
|
> מצרכים : > 1 . שקית פסטה לבחירתך ( אני אוהב את הגלילים הגדולים ) > 2 . חופן נכבד של בזיליקום טרי > 3 . רבע כוס ( אני אוהב קצת יותר ) של צנוברים > 4 . כוס עגבניות מיובשות אך לחות ( יש כזה ) או יבשות להשרות במים פושרים > לשעתיים ואז לייבש בנייר ולחתוך לקוביות גסות > או אופציה הרבה יותר זולה ( העגבניות פשוט יקרות ללא הצדקה ) וגם טעימה > כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי . > 5. 4 שיני שום גדולות > 6. 2/3 כוס אגוזי קליפורניה שבורים בצורה גסה . > 7 .מלח /פלפל > 8 .חצי כוס שמן זית > 9. כפית חומץ > 10.קופסאת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס ( כל פטריה ל 3 /4 חתיכות ) > 11. 100 גרם גבינה חצי קשה ( יותר לכיוון הקשה ) כמוצרלה או צפתית קשה . > אופן ההכנה : > * קוצצים מהבזיליקום את הגבעולים העבים ומשרים אותו לחצי שעה במים עם > כפית מלח , מוציאים ומייבשים בנייר סופג היטב . > * מכינים את הפסטה במים רותחים + כפית מלח , שוטפים ומצננים בצד . > * במחבת טפלון קולים את הצנוברים לחוד ואת אגוזי המלך בנפרד עד להשחמה > נאה ומחכים מס' דקות להצטננות . > * מקפיצים במחבת עם קצת שמן רגיל את הפטריות + 2 שיני שום קטושות + מלח > + פלפל מס' דקות עד להשחמה . > ( אפשר לפזר עליהם קצת אבקת מרק עוף פרווה בעת ההקפצה ) > * חותכים הגבינה לקוביות קטנות . > * מכניסים את הבזיליקום + 2 שיני שום + חצי מכמות הצנוברים הקלויים+ שמן > הזית + קורט מלח + קורט פלפל למעבד מזון > ומעבדים עד ליצירת מחית בלילה של רוטב פסטו ( ניתן להוסיף בעיבוד גם גבינת > פרמזן מגורדת אך ממש לא חובה ) , מוסיפים לו את החומץ . > * בכלי גדול מערבבים את הפסטה הקרה , את רוטב הפסטו + הצנוברים השלמים + > אגוזי קליפורניה השבורים + העגבניות + הפטריות + הגבינה
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|