17/2/2005 09:45
|
עידית של שחר
|
מאת:
|
שירין, עוגות לימון מדהימה
|
כותרת:
|
חומרים: 2 לימונים 2/3 כוס שמן חמניות או תירס 1 גביע שמנת חמוצה 2 ביצים 2 חלמונים 1 כוס סוכר 2 כפות תמצית וניל כוס וחצי קמח תופח חצי כוס קמח תירס גס
אופן ההכנה: 1. שוטפים היטב את הלימונים ומקרצפים את קליפתם כדי להיפטר משאריות ריסוס. חוצים, נפטרים בסכין חדה מחרצנים, קוצצים גס מאוד (בערך לשמיניות) ושמים את חתיכות הלימון, כולל הקליפה, במעבד מזון עם להב פלדה. 2. מוסיפים את השמן, השמנת, והביצים ומרסקים למחית אחידה פחות או יותר. מקפידים שלא תישארנה חתיכות גדולות של קליפות לימון. 3. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק אחיד. 4. משמנים ומקמחים תבנית מאורכת ("אינגליש קייק") ויוצקים לתוכה את הבצק. אופים בחום גבוה (190 מעלות) 50 דקות עד שהעוגה משחימה היטב.
לי אין מעבד מזון ולכן לא עשיתי את שלב אחד, פשוט סחטטי 2 לימונים והוספתי קליפה מגוררת משני הלימונים ואז המשכתי לשלב 2. אבל אכלתי את העוגה אצל חברה והיא עשתה בדיוק לפי ההוראות, 2 הורסיוות יצאו מצוינות.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|