שירין - גם אני הכי אוהבת את העוגות האלו.... תמרים (מאוד פופולרי אצל הילדים) - עוגה קלה להכנה : 6 ביצים, 1 כוס סוכר, 1/2 קופסא ממרח תמרים, 1 כוס שמן, 2 כוסות קמח, 1שקית אבקת אפיה, 1 שקית סוכר וניל במיקסר מערבבים את הביצים + סוכר, אח"כ מוסיפים את השמן, קמח, אבקת אפיה, סוכר-וניל והממרח. אופים כ-35 דקות בתנור 180 מעלות (הקיסם צריך להישאר טיפה רטובה כשבודקים אם העוגה מכונה). אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה אחרי שיתקרר.
שקדים (פופולרי אצל הבעל) - דורשת קצת יותר השקעה : 6 ביצים, כוס-וחצי סוכר, 1 כוס שמן, 1/3 כוס מיץ תפוזים (או מיץ מ-2 תפוזים), 1/2 בקבוק תמצית שקדים, שקית שקדים מרוסקים, כוס-ושליש קמח תופח-מאליו (אם אין, אז להוסיף אבקת אפיה), 1 שקית סוכר וניל. מקציפים חלבונים + כוס סוכר. בינתיים מערבבים את החלמונים ומוסיפים באיטיות לחלבונים במיקסר. מוסיפים את החצי-כוס סוכר, ובמהירות איטית את השמן, מיץ, ותמצית שקדים. עכשיו מוסיפים את הסוכר וניל, הקמח ואח"כ את השקדים. אופים כ-50 דקות בתנור 180 מעלות.
פרג ---- !!! יותם התעורר, צריכה ללכת....מבטיחה לחזור עם המתכון אח"כ - OK ? :-) תודה על ההבנה....
בתאבון !
|
תוכן התגובה:
|