18/2/2005 11:16
|
יונית
|
מאת:
|
שירין ולכל המעונין עוגת גזר
|
כותרת:
|
יובלי מת על זה וגם אנחנו אצליינו בבית שוס! דל בשומן! ושווה לדעתי את עבודה
יבשים- לערבב לחוד 2 כוסות קמח (אפשר כוס לבן וכוס מלא או שיפון) 2 כפיות קינמון 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתייה 3/4 כפית מלח 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
רטובים- 1 קופסא אננס משומרת שכותשים במג'ימיקס (בלי הנוזלים) 3 כפות שמן קנולה - בלבד! 1 כפית תמצית וניל 3 כוסות גזר מגורר 1 כוס סוכר לבן או חום (אני משתמשת ב2/3 כוס, לדעתי בהחלט מספיק) 3 חלמונים
קצף מ-3 חלבונים.
מערבבים רטובים עם יבשים , ואז בתנועות קיפול עדינות מוסיפים את הקצף. משמשנים 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מאלומניום וממלאים בהם את הבלילה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשלושת רבעי שעה או יותר, העודה צריכה להאפות היטב, לצאת שחומה ולא רטובה מבפנים- עם קיסם...
מזכיר עוגת דבש מעודנת, בריא ודל קלוריות יחסית לדעתי, בגלל הגזר ומיעוט השומן הסוכר, והביצים.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|