מתכונים שניסיתי השבוע. מתורגמים מספר מעולה של בישול טבעוני, שנקרא: How it all Vegan שניהם טעימים ובריאים, לא מתוקים במיוחד (מי שרוצה יותר מתוק צריכה להוסיף ממתיק כלשהו)
פנקייק תפוח-קינמון-קמח תירס:
½ כוס קוואקר ¾ כוס קמח תירס ¾ כוס קמח מלא 2 כפיות אבקת אפיה 1 כפית קינמון ¼ כוס רסק תפוחים 2 ביצים 2 כוסות חלב (במתכון המקורי משתמשים בחלב סויה, ואז, אני מניחה, יוצא יותר מתוק)
לערבב חומרים יבשים ורטובים לחוד. להוסיף רטובים ליבשים ולבחוש עד שנוצרת בלילה אחידה (להשתדל להמנע מערבוב יתר). אני טיגנתי ללא שמן בכלל במחבת טפלון. אתן מכירות את המחבתות שלכן בבית, אז טגנו איך שמתאים. כמו בפנקייק רגילים – הופכים כשהפנקייק מתחיל "לבעבע". אם רוצים אפשר להוסיף פירות חתוכים/שוקולד צ'יפס לבלילה.
שלנו, עם חלב רגיל ולא סויה, יצאו לא מתוקים ולכן התאימו לארוחת ערב "מלוחה". אכלנו אותם עם סלט אבוקדו (מעל) וסלט ירקות, והיה מעולה! אבל מה... לא מוותרים על מתוק אצלינו, אז לקינוח אכלנו אותם עם רסק תפוחים וסירופ מייפל. מעולה!
עוגת רסק תפוחים (כן. היה לי משהו עם רסק תפוחים השבוע)
2 כוסות קמח (אני השתמשתי בכוס רגיל וכוס מלא) 2 כפיות אבקת אפיה ½ כפית מלח כפית קינמון ¼ כפית אגוז מוסקט ¼ כוס נבט חיטה
2 ביצים 1/3 כוס סירופ מייפל/סוכר חום/מולסה (אני השתמשתי בסוכר חום הפעם) 1/3 כוס שמן 11/2 כוס רסק תפוחים ¾ כוס אגוזים קצוצים (אני לא שמתי) 1 כפית חומץ
שוב – מנפים חומרים יבשים בקערה, טורפים היטב חומרים רטובים בקערה אחרת ואז מוסיפים רטובים ליבשים ומערבבים. מתאים לתבנית אינגליש קייק (משומנת, כמובן...) אחת. אופים 50-55 דקות בחום בינוני.
אני מתכוננת לנסות עוד מתכונים מהספר הזה ואתן תעודכנו בהתאם :-) בתאבון!
|
תוכן התגובה:
|