כידוע, אני בשלנית די כושלת, אז מה שמצליח לי מצליח לכולם.
מכינים מרינדה לעוף שכוללת: 1/3 כוס סויה 1/3 כוס דבש (אני שמתי פחות, נשמע לי המון) 1/3 כוס יין לבן/אדום/ברנדי 3 כפות חומץ הדרים 1 כף סוכר חום 6 שיני שום כתושות (גם זה המון, תלוי בהעדפותיכן) פלפל לבן/שחור 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
משרים כרעיים במרינדה לכמה שעות טובות, עדיף ללילה שלם.
מוציאים את הכרעיים לצלחת, מערבבים את המרינדה עם 1.5-2 כוסות אורז.
משטחים בתבנית פיירקס את האורז, מסדרים מעל את העוף עם העור למעלה, יוצקים מהפינה של התבנית מים רותחים בכמות כפולה מהאורז. מכסים בנייר כסף, ואופים בחום בינוני. אחרי כשעה מורידים את נייר הכסף לעוד 20-30 דקות השחמה.
טעים טעים!
|
תוכן התגובה:
|