6/9/2005 13:08
|
גל
|
מאת:
|
מג'דרה בקלי-קלות
|
כותרת:
|
הי רויטל , להלן מתכון זריז למג'דרה מצויינת. לוקחים כוס מג'דרה ובוררים את "הפסולים". לאחר מכן שמים בסיר של 4-5 ליטר ושוטפים תחת ברז המיים ע"מ להוציא את הלכלוכים המיותרים אם נשארו. מרוקנים מהסיר את המים . לסיר העדשים הנקיים מוסיפים 4 כוסות מים (אני מוסיפה מים חמים, אפשר גם מים מהברז) הכוס שמשמשת אותנו למדידת העדשים היא זו שמשמשת אותנו למילו המים והאורז אחר-כך. מכסים את הסיר ומניחים על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכימ מעט את האש על מנת שלא כל המיים יתאדו אך עדיין המיים ימשיכו לרתוח.כך מבשלים 12 דקות.(ישנם 2 זנים של עדשים ירוקים רחבים וקטנטנים. הרחבים מתרככים יותר מהר). המטרה להגיע למצב שניתן יהיה לחתוך עם השיניים את העדשים אבל שישארו עדיין מעט קשים, הרי מצפה להם בישול נוסף עם האורז, לכן אנחנו לא רוצים שהעדשים יהיו רכים מידי.) בינתיים בהמתנה לבישול/ריכוך העדשים., אנחנו לוקחים מסננת עם חורים דקים או סיר קטן או קערית שמים בפנים 2 כוסות אורז לבן פרסי ושוטפים היטב מתחת לברז המים ומסננים את המים וכך מספר פעמים עד שהמים מספיק נקיים.(פעולה זו מוציא את העמילן מהאורז כמו "אבק") לאחר שסיימנו את פעולת "ריכוך/בישול העדשים אנחנו מוסיפים את האורז הנקי(כמובן מסונן ללא מים) לתוך סיר העדשים ואז מוסיפים מיד 8 כפות שמן(אפשר קנולה/מזולה)וכפית מלאה/גדושה של מלח עבה לבישול ומביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה. מיד עם הרתיחה מעבירים את הסיר לאש עם הלהבה הקטנה ביותר בגז ומנמיכים את הלהבה כך שתהייה לנמוכה ביותר. במצב זה מבשלים 20 דקות על השעון!! לאחר 20 דקות סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות נוספות. לא לפתוח את הסיר לפני כן!!! זהו המגדרה מוכן וטעים.
אנחנו במשפחה אוכלים את המג'דרה עם לבן וסלט ירקות. על המג'דרה החמה אנחנו שמים לבן/גיל, מערבבים קצת ומוסיפים מעל קצת סלט ירקות. יש שאוהבים להוסיף על המג'דרה רק בצל מטוגן(שטוגן בנפרד). יש שאוכלים זאת כתוספת לכל דבר ליד בשר או עוף. בתאבון!!! אם יש שאלות נוספות אשמח לענות. גל
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|