13/7/2007 10:16
|
אנה 34
|
מאת:
|
לאשל ולכולם שווה לשמור
|
כותרת:
|
###טבלת המרות !
יחסי משקל/נפח במוצרים שונים :
1 כוס שמן - 200 גרם 1 כוס חמאה - 240 גרם 1 כף חמאה - 15 גרם 1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם 1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם 1 כוס קורנפלור - 140 גרם 1 כף קורנפלור - 8 גרם 1 כוס קמח רגיל וגם תופח = 140 גרם 1 כוס קמח מלא - 125 גרם 1 כוס דבש - 360 גרם 1 כף דבש - 22 גרם 1 כוס ריבה - 330 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם 1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם 1 כוס אורז ארוך - 200 גרם 1 כוס אורז קצר - 210 גרם 1 כף אבקת אפיה - 8 גרם 1 כף סודה לשתיה - 8 גרם 1 כף שמרים יבשים - 10 גרם 1 כוס מלח - 250 גרם 1 כף מלח - 20 גרם 1 כוס קקאו - 140 גרם 1 כוס סוכר - 200 גרם 1 כף סוכר - 20 גרם 1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם 1 כף אבקת סוכר - 8 גרם 1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם
קמח תופח תוצרת בית 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב´ אפיה 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב´ אפיה
ג´לטין 1 שקית ג´לטין = 14 גרם 1 כף ג´לטין = כ-10 גרם 1 עלה ג´לטין = 4 גרם יחסי המרה: 1 שקית ג´לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
אבקת אפיה, סודה לשתיה 1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה 1 כף = 9 גרם 1 כפית = 3 גרם
ביצים ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
התאמת כמות החומרים, כאשר משנים את גודל תבנית האפיה,(עגולה).
הגדלה % כמות חומרים שיש להוסיף שינוימ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20% מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40% מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה בתבנית : להפחית % חומרים: מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15% מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30% מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz 480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint 960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
העתקתי את זה מאיזה פורום לא זוכרת ומשתמשת בזה בהרבה.
שבת שלום אנה
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
13/7/2007 07:59
|
מי -
לי
|
|
|