בשביל זה לא צריך לדעת לאפות :-) נראה אם אספיק להקליד, או שמישהו פה יתעורר קודם... אני מכינה עם ביסקוויטים, אפשר גם בטעם שוקולד, והמילוי מגבינה + שמנת מתוקה מוקצפת עם אינ' פודינג (אני מכינה ב-2 טעמים/צבעים) וציפוי שוקולד. כעקרון אני לא מחובבי האינ' פודינג, אבל מכיוון שבמטבח המוסדי יש אחד ממש טוב ללא טעם לוואי, זה נותן יציביות טובה יותר.
לתבנית מלבנית: ביסקוויטים - טובלים בחלב או במיץ, או בנס קפה/שוקו/יין מתוק, משטחים על בסיס התבנית
למלית: 750 גרם גבינה לבנה + 3 כפות סוכר אינ' פודינג וניל לפי הוראות הכנה (אאל"ט מכינים עם 2 מיכלי שמנת מתוקה + 1 כוס חלב) מכינים את הפודינג. מערבבים עם הגבינה הלבנה והסוכר. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד סוכר. **אני מחלקת את התערובת לשניים, וחצי אחד מוסיפה לו קקאו/שוקולית או נס קפה (בד"כ כשמדובר בילדים, בטח אפשרות השוקולד עדיפה).
שופכים חצי מהתערבות על שכבת הביסקוויטים הראשונה. שמים שכבת ביסקוויטים (טבולה בחלב/מיץ וכו') נוספת שופכים את שכבת הגבינה השנייה ושוב ביסקוויטים
מצפים בשוקולד או בשוקולד מגורר. אני מעדיפה את גרסת השוקולד: 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. 200 גרם שוקולד מריר או חלב (מה שאוהבים) - חתוך לקוביות שופכים את החלב והשמנת על השוקולד, מערבבים היטב. שופכים על העוגה. מטים את התבנית כך שהשוקולד יגיע לכל מקום.
מכניסים למקפיא. כן, כן. לכמה שעות. אפשר לאכול חצי קפוא, ואז זה כמו קסטה, או שמוציאים ומעבירים למקרר, כ-4 שעות לפני ההגשה.
בהצלחה ובתאבון.
|
תוכן התגובה:
|