דייסת קוואקר - אני אישית מתחילה כל בוקר בדייסת קוואקר על בסיס מים עם קינמון, קצת אגוזי מלך חתוכים וחצי תמר חתוך. לפעמים מצ'פרת את עצמי בקצת מוסקט או מעט סוכר קנים. עושה הרגשה נפלאה ובריאה, מחמם ומשביע. מרק כתום - אני מוסיפה גם עדשים אדומים שמסמיכים את המרק ומוסיפים חלבונים.
ומתכון משלי למרק עדשים: מאדים בצל חתוך קטן בשמן זית מוסיפים ירקות חתוכים לקוביות: גזרים, בטטות, תפוחי אדמה, שורש פטרוזיליה. מוסיפים גם עדשים ירוקים (עדיף עדשים שישבו במים כמה שעות) ועדשים אדומים. מוסיפים מים. כשהמים רותחים מטבלים בכמון ובכורכום ומוסיפים גבעולי סלרי. מבשלים שעה וחצי ומוסיפים צרור עלי פטרוזיליה וכוזברה (למי שאוהב) ומבשלים עוד 20 דק'. מוציאים את העלים ורק אז מוסיפים מלח ופלפל. אני אוכלת את זה עם אורז וזו ארוחה שלמה. המרק הכי טעים ביום למחרת.
|
תוכן התגובה:
|