10/2/2009 10:40
|
גילי אבישי
|
מאת:
|
טופו של משק ויילר יש להם טופו רך וטופו רגיל כאשר למתכונים בהם הוא טחון אין משמעות איזה ולמתכוני קוביות אנחנו מעדיפים את הרך,טופו שיזן, צריך לנסות ולראות מה ההעדפה שלכם בבית ועוד מתכונים
|
כותרת:
|
קציצות ירק- אצלנו הילדים מדיפים קציצות טחונות עד דק שלא יזהו את ירק המקור. לשם כך רכשנו בלנדר אימתני. אנחנו קוצצים את הירק עם הביצים שבמתכון ועם יש נוזל נוסף גם. אפשר כמובן גם במג'ימיקס. הרעיון הוא שהעיסה תהיה כזו שאפשר ליצור ממנה בקלות קציצות,לשם כך צריך בזמן אמיתי להוסיף לתערובת הירק הקצוץ פרורי לחם או משהו עמילני אחר בהדרגה עד לקבלת העיסה. תלוי כמה ירקות יש לכן,איזה סוג-יש הבדל בלחות בין קישואים ובצל ובין בטטה או גזר.
הנטיה היא לצבע אחד,נניח שילוב של כתומים או שילוב של ירוקים. בצל תמיד שייך. תיבול- מלח ופלפל שחור תמיד. אבקות מרק-תלוי בבית. לדעתי ממש לא חובה אבל אפשרי. ירוקים-אצלנו עלים מתבלים הולכים טוב,אפשר להכניס לתערובת ואפשר לרוטב. צריך לקחת בחשבון את מליחות התבשיל הכוללת-הרוטב והקציצות.
דוגמה- קציצות ירוקות ברוטב עגבניות- חבילת עלי מנגולד חתוכים גדול כדי שיכנסו לבלנדר. שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים, שני זוקיני או קישואים בהירים. אפשר להוסיף על פי בחירה-צרור כוסברה קצוץ גדול,צרור פטרוזליה קצוץ גדול,שורש סלרי חתוך גדול, צרור בזיליקום ללא הגבעולים העבים... שתים עד שלוש ביצים. לטחון היטב בבלנדר. בקערה לערבב את הממחה הירוק עם פרורי לחם,בדרך כלל כחצי כוס. מלח,פלפל.
עכשיו אפשר או לטגן קציצות קטנות ככדורי פינג פונג בשמן זית ואחר כך לשים ברוטב, או לאכול ככה או להרתיח ברוטב עגבניות.
הרוטב כמו הרוטב שנתתי בטופו. אפשר לעשות רוטב חריף יותר,מתוק יותר,עם הרבה שום או מעט. זה מאד תלוי במצב הרוח והחשק.
בתאבון~!
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|