אצלנו אפונה הולכת יפה מאד בתוך אורז. מרק אפונה מתקבל בשמחה-אם יש בו נקניק /בשר מעושן עוד יותר.
אפונה ירוקה בחלב קוקוס וקארי מדרס זה להיט. בצל מוזהב,חבילת אפונה סנפרוסט עדיף קטנה לשפוך על הבצל שהזהיב,להמליח קצת ולכסות כעשר דקות. להוסיף פחית חלב קוקוס,קארי מדרס לפי הטעם האישי כי זה חריף,לערבב היטב,לבשל עוד כחמש עד עשר דקות. לגיוון אפשר להוסיף: ת"א חתוך לקוביות ממש קטנות, פטריות שמפניון פרוסות,פרחי כרובית קטנים...כיד הדמיון. בתיבול אפשר שום כתוש או פרוס ממש בסוף,ירוקים קצוצים בסכין איזה שרוצים. הולך מעולה עם אורז בכל גווניו,פירה,פסטה...
שעועית ירוקה- אני מבשלת אותה בתרמיליה מעל בצל בכמות נדיבה ,גם ירוק.מאדה עד שמתרככת היטב,שמן זית,מלח פלפל שחור. נותנת לה להיצלות. אפשר להוסיף עגבניות לבישול ושום וללכת לכיוון האיטלקי עם אורגנו וטימין.
|
תוכן התגובה:
|