לילי! כל החומרים הפלסטיים שנמצאים בשימוש "מטבחי" משחררים משהו. השאלה באיזה כמויות. לדוגמא קופסאות פלסטיק שלא נכנסות למיקרו הן פחות בעיתיות, טבניות, שקיות למניהם שנכנסים לתנור, טיפה יותר בעיתיות. לחומרים פלסטיים כשלעצמן אין בדיוק את אותן התכונות שהיצרן והצרכן היו רוצים - גמישות, עמידות, צפידות, רכות ועוד הרבה. לשם השגת התכונות האלה מוסיפים "מלאנים" - fillers , שהם בד"כ חומרים אורגניים או נוזליים או בעלי נקודת התכה נמוכה. תוספים אלה בד"כ נמצאים ברמות נמוכות (יש בקרה לדברים האלה) והם גם לכודים בין מולקולות הפולימר (פלסטיק). חימום כמובן יכול לגרום לשחרור מסוים שלהם, שוב ישנן רמות מותרות. אני אישית מעדיפה לשמן תבנית מתכתית מאשר להשתמש בתבנית סיליקון, זה כבר הרגל. בכלל נראה לי שעדיף קצת לשגת מכל הפלסטיקים. כמה שהם נוחים, ככה מזהמים סביבתית.
מיכל
|
תוכן התגובה:
|