כרמל יקרה,
לשאלתך. הקושי הגדול הוא להיגמל מרעיון התחליף.
כשצריך את המצע הגרגרי-חום משהו, קינואה אדומה, ממשפחת הסילקיים, משמשת פת גמישה (כן, בקערית, זה רק הרגל מגונה מימי הלורד סנדוויץ' להשתמש באוכל כבידית או בכלי. פיתה היא שרוול, לאפה היא חצאית ממש..).
קינואה אדומה ידידותית נורא למבשלת. כמו אורז. סובלת טעויות יותר מדי פחות מדי מים, ומשביעה כמו כל קרקר, לחמית, פרוסת לחם ופסטה.
דוגמא למה שאכלתי היום:
סלט ירקות עם חסה, מלא לימון ושמן זית ומלח, מה לעשות. דג מלוח משובח בתחמיץ (קונה את המטיאס בשמן, הפעם בטל בייגלס, משובח, והוספתי חומץ בבית) עם בצל ירוק טרי.
סלמון בתנור (מארזי השלושה נתחים של תנובה מעולים), שעועית ירוקה בשום פלפל שחור גרוס ושמן זית.
תפוח עץ. שוקולד מריר עם קליפות תפוזים.
שלוש כוסות שוקו סויה (שליש שוקו, שני שליש מים חמים), שלוש כוסות תה ארל גריי.
מעט רצועות קוקוס מיובשות.
קינואה עם זיתים וטונה.
תפוח עץ.
טוב, קצת הגזמתי עם דגים היום. קורה.
לשאלתך השניה. בני ביתי אוכלים נורמלי, למעט זה שלעולם לא אניח לחם על השולחן אלא לבקשה, ושאני ממעטת בהכנת פסטה/אורז/תירס.
יש המון המון מה לאכול. כשאת אוכלת אומלט עם בצל, סלט וזיתים, ולקינוח תותים ביוגורמה, כוס תה מתוק ושקדים מלוחים, את ממש לא צריכה כלום..
אשמח לתת לך כאן דיווחים על בסיס יומי של שבוע תפריטים לדוגמא. הולך?
|
תוכן התגובה:
|