פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
27/3/2009 00:31 רותי קרני הורוביץ מאת:
מעבר לפת לחם כותרת:
כרמל יקרה,

לשאלתך.
הקושי הגדול הוא להיגמל מרעיון התחליף.

כשצריך את המצע הגרגרי-חום משהו, קינואה אדומה, ממשפחת הסילקיים, משמשת פת גמישה (כן, בקערית, זה רק הרגל מגונה מימי הלורד סנדוויץ' להשתמש באוכל כבידית או בכלי. פיתה היא שרוול, לאפה היא חצאית ממש..).

קינואה אדומה ידידותית נורא למבשלת. כמו אורז. סובלת טעויות יותר מדי פחות מדי מים, ומשביעה כמו כל קרקר, לחמית, פרוסת לחם ופסטה.

דוגמא למה שאכלתי היום:

סלט ירקות עם חסה, מלא לימון ושמן זית ומלח, מה לעשות.
דג מלוח משובח בתחמיץ (קונה את המטיאס בשמן, הפעם בטל בייגלס, משובח, והוספתי חומץ בבית) עם בצל ירוק טרי.

סלמון בתנור (מארזי השלושה נתחים של תנובה מעולים), שעועית ירוקה בשום פלפל שחור גרוס ושמן זית.

תפוח עץ. שוקולד מריר עם קליפות תפוזים.

שלוש כוסות שוקו סויה (שליש שוקו, שני שליש מים חמים), שלוש כוסות תה ארל גריי.

מעט רצועות קוקוס מיובשות.

קינואה עם זיתים וטונה.

תפוח עץ.

טוב, קצת הגזמתי עם דגים היום. קורה.

לשאלתך השניה. בני ביתי אוכלים נורמלי, למעט זה שלעולם לא אניח לחם על השולחן אלא לבקשה, ושאני ממעטת בהכנת פסטה/אורז/תירס.

יש המון המון מה לאכול. כשאת אוכלת אומלט עם בצל, סלט וזיתים, ולקינוח תותים ביוגורמה, כוס תה מתוק ושקדים מלוחים, את ממש לא צריכה כלום..

אשמח לתת לך כאן דיווחים על בסיס יומי של שבוע תפריטים לדוגמא. הולך?


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
25/3/2009  23:40 כרמל יקרה, - רותי קרני הורוביץ
26/3/2009  08:03 איזה כיף מדברים על זה - נועה
26/3/2009  17:38 רותי ונועה תודה על תגובתכם - כרמל
27/3/2009  04:07 רותי יקרה, אם אפשר,שאלות.. - כרמל
27/3/2009  04:33 עכשו ראיתי את תגובתך - כרמל
27/3/2009  13:30 תקנו אותי אם אני טועה... אבל גם קינואה זה דגן... - מאיה
27/3/2009  13:46 קינואה אינו דגן, למרות שהוא דומה לדגניים - ריש
27/3/2009  15:41 רותי - בבקשה עוד תפריטים... (ל"ת) - איילת ש.
27/3/2009  20:49 רותי, כולי ציפייה לתגובתך... ולמאיה - כרמל
28/3/2009  01:16 תפריט היום, יום ו' - רותי קרני הורוביץ
28/3/2009  01:26 קטניות, בעל, ילדים - רותי קרני הורוביץ
28/3/2009  01:41 תנ"ך, מין, פיגור - רותי קרני הורוביץ
28/3/2009  01:43 אכן מאיה כפי שריש הסבירה, הקינואה אינו דגן אלא משתייך למשפחת הסלקיים, ומילוי טל' ופרטים בכלל אינם נדרשים כשדות חובה (ל"ת) - רותי קרני הורוביץ
28/3/2009  07:04 אוכל קדימה אוכל - כרמל
28/3/2009  07:31 תודה רבה על התשובה המפורטת, אפשר להמשיך וגם לגלוש? - כרמל
28/3/2009  08:26 קטניות ודגניים - ריש
28/3/2009  14:08 רותי - תודה על התפריטים ושאלה - איילת ש.
28/3/2009  21:05 רותי - לצערי מילוי כתובת אימייל הוא כן שדה חובה (ניסיתי...) - מאיה
28/3/2009  21:28 תמיד אפשר ליצור - ריש
29/3/2009  18:10 ריש - צודקת. לא חשבתי על זה. אנסה (ל"ת) - מאיה
29/3/2009  23:09 תפריטי שבת-ראשון - רותי קרני הורוביץ
29/3/2009  23:28 גזים, כתובת מייל חובה - רותי קרני הורביץ
30/3/2009  14:15 רותי יקרה - תודה. (ל"ת) - איילת ש.
31/3/2009  01:43 איילת יקרה בשמחה. תפריט יום ב' - רותי קרני הורוביץ
31/3/2009  22:40 תפריט יום ג' - רותי קרני הורוביץ
1/4/2009  04:45 רק לעדכן שקוראת בעניין רב את התפריטים... (ל"ת) - איילת ש.
2/4/2009  19:35 היי, חזרנו מהעיר - כרמל
4/4/2009  20:43 איילת, מה את אוכלת? וגם עזרה בחיבור משפטים שיזכירו לי למה לא לאכול - כרמל
5/4/2009  00:22 הי כרמל - כרגע בעצם אוכלת הכל, אבל - איילת ש.
5/4/2009  12:58 הי גם אני כאן, לא מספיקה.. מבטיחה לחזור מאוחר יותר (ל"ת) - רותי קרני הורוביץ


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש