28/3/2009 08:26
|
ריש
|
מאת:
|
קטניות ודגניים
|
כותרת:
|
רותי,
לגבי קטניות ודגניים מבחינה בוטאנית הם נבדלים זה מזה גם בשלב ההנבטה - לנבטי הדגניים למינהם פסיג בודד לעומת דו-פסיגיים אצל הקטניות.
כמעט בכל תרבות ברחבי הגלובוס (למעט האירופאית, שם נמצא בשר בשפע ועם פחות בעיות קירור בשל הטמפ' בסביבה הקרובה, גם בתק' קדומות יותר טרום עידן המצאת המקרר) תמצאי שילוב של דגן - קטניה, שיוצר חלבון מן הצומח, אשר זול וקל לניוד באופן משמעותי מחלבון מן החי. דוגמאות? פלפל בפיתה סויה ואורז צי'לי בטורטיה
מסתבר שלבעית הגזים המתלווה לאכילת קטניות נמצא פתרון בתוספת מנת חריף, אשר ממתנת את כמותם במערכת העיכול.
אגב, מבחינה אקולוגית זריעה של קטניות מטייבת את הקרקע ולכן מומלץ לזרוע בחורף קטניות - אם לנוי ואם למאכל (אפונה ריחנית ותורמוס ההרים - אפונים, חומוס, שעועית ופול, בתנאי שאין רגישות כמובן). חוצמזה - מכיוון שאת בפאזה העירונית - את יכולה לגדל אדנית ובה חומוס (כן,כן זה מהשקית שמוצאים בכל סופר) ולאכול אותו טרי מהתרמיל באביב. טעים מאוד וללא תופעות לוואי (גאזים). למדתי את הפטנט מחברתי הפרסיה שסיפרה שבשוק בפרס היו מוכרים שקיות של חומוס ירוק למאכל.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|