פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
7/8/2002 01:17 רותי קרני הורוביץ מאת:
מרציפן כותרת:
ואקדים ברשותך עם פינתו של אבשלום קור, לגבי מקור השם מרציפן. אם זכרוני אינו מטעני, מעלעול בספר המרצי עלה שמשמעותו - הלחם של מרקו.
ולעיקר החדשות. מרציפן לוקח, במצטבר, עשר דקות של עבודה, ומאפשר להתברדק, ובשיתוף הילדים. מתקבל אפטר-קינוח מקורי, מפתיע תמיד, ובלי שילוש הקמח-שמן-ביצים הבלתי אטרקטיבי לטעמנו לפחות.
קונים שקדים שלמים קלופים, בערך חצי קילו. המהדרין מוסיפין שקדים מרים (איכס, קצת, בשביל הטעם המזעזע לטעמי)
טוחנים במעבד מזון בעל להב פלדה. היבואן לא ממש יאהב, והרעש מחריש אזניים. הטחינה נעשית ביחד עם שליש סוכר, אבל אפשר גם חצי. הכי הטוב - סוכר ונילין פודרה. אבל אפשר גם סוכר פושט (שמאחסנים מבעוד מועד עם מקלון שנף (כמעט קאם בק לאבשלום), אך לא מוכרחים. אם טוחנים עם סוכר רגיל, המרקם יהיה 'חולי' יותר.
טוחנים עד שרעשי הזוועה פוסקים (עוד דקה שתיים), ונשמע שהעניינים רגועים. הגושים אמורים להיעלם, ומה שמתקבל צריך להזכיר חול עבה. מוסיפים כפית מים מינרליים או מורתחים, ומפעילים שוב. אם התערובת נאספת על הסכין למן כדור, מפסיקים. אם לא - מוסיפים עוד כפית. לא יותר. טיפה עודף מים, ונתקעת עם משחה מקסימה למריחה על עוגה.
לוקחים ה'בצק' שהתקבל, מגלגלים ממנו נחשים, וחותכים אותם באלכסון, או סתם יוצרים כדורים. אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו, אבל הכי שווה להמיס שוקולד מריר במיקרו, ולזלף על כדורי המרצפן ממעל ב'זיגזג' כמיטב מורת המרשלג.
בעדות הקוקטיילים, שומרים מעט מהשקדים שלמים, ותוחבים אחד שלם לכל עיגול, וחצי אורכו בולט ממנו, ומתקבל מן 'בלוט'.
בעדות האמהות המשקיעניות, מפרישים מעשר לכל ילד ומטפטפין צבע מאכל, טפו, למען הרבות בשמוח. את התוצאות מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים.
מצד שני, אולי הרבה יותר פשוט לבשל אגסים גדולים (עכשיו העונה) וחסרי טעם ברגיל עם טונה ברנדי, ציפורן, סוכר וקינמון. מגישים בפיירקס או חרסינה גדול שהומס בו שוקולד מריר (עדיף המטבעות המקצועיות, אך אפשר גם פשוטים). לא לשכוח להשאיר את הצ'ופציק כשמקלפים.


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
7/8/2002  01:55 טובה, אין לי בשורות בנושא מתכונים, - ריש הטועמת
7/8/2002  02:11 ודרושות: מיניקה ומבקבקת, לראיון ב'הורים וילדים' - רותי קרני הורוביץ
7/8/2002  02:38 מרשם לחביתיות - שרה
7/8/2002  03:56 קיש פטריות - הכי הכי שיש - אמא 10
7/8/2002  04:10 המתכון הכי מנצח - בראוניז בקלי קלות! - אמא 10
7/8/2002  04:15 ריש, אני כולי מזילה ריר בגללך! לא יפה! ל"ת - שרון-ש
7/8/2002  06:08 פיצה לעצלנים - שרה
7/8/2002  06:37 עוגת מוס שוקולד קלה להכנה ושתמיד מצליחה וגורמת לך להרגיש מינימום רות סירקיס, אם - גלית
7/8/2002  07:51 חייב להיות חלבי? - דפנה*
7/8/2002  08:44 הפיצה של אמא שלי - רותם ושות'
7/8/2002  08:51 היי גלית, אחרי כותרת כזו את משאירה אותנו בלי מתכון בפנים? - אמא 10
7/8/2002  08:59 מצטיידים ברשיון נהיגה וכרטיס אשראי - DNA
7/8/2002  09:32 לאמא 10 מוסים בשתי שניות שכולם מלקקים ת'שפתיים - Adi
7/8/2002  09:32 קיש מדהים ופשוט - הלית
7/8/2002  09:37 פשטידת סלט - ריש
7/8/2002  09:40 מתכון המוס ללא ביצים שלעדי זהה למתכון של אמא שלי, ממש שווה!!! - ל"ת - ריש
7/8/2002  09:49 ריש - כמה את טובה בתיאוריה! - איש
7/8/2002  10:07 Some great italian recipes... - mommy
7/8/2002  10:12 another one ... - mommy
7/8/2002  10:17 ירקות בתנור - טעים טעים לעצלנים, וגם פירה בטטות ותפוחי אדמה - סאלוש
7/8/2002  10:44 לחם ממולא בגבינת מוצרלה ו- המוס הכי קל בעולם- - לירון
7/8/2002  10:46 יופי- קודם אני כותבת ואח"כ מסתכלת... המוס שלי מופיע פה כבר פעמיים! אבל עדיין הלחם מנצח! ל"ת - לירון
7/8/2002  11:04 איש - מזל שהבעל שלי לא גולש (חסר לי שהיו מוציאים אותי מהארון) ל"ת - Adi
7/8/2002  11:08 מתכון לעוגת מוס שוקולד - גלית
7/8/2002  11:16 המתכון של אורלי ו (עוגת שוקולד מדהימה) - ענת סימון
7/8/2002  11:35 חובה!!בריא עד מאד וטעים להפליא- בטטות בטחינה - אביטלל
7/8/2002  12:32 הסלט עם הרוטב הכי טעים בעולם- - דנה
7/8/2002  12:35 וכמובן-חזה עוף בפפריקה ובצל מטוגן-מעולה,הכי קל בעולם - דנה
7/8/2002  12:53 דגים - הכי קלאסי, מצליח תמיד: - נעהלי
7/8/2002  13:09 פאי קישואים מעולה, וקל מאוד !! - efratn
7/8/2002  13:27 גלידה/מוס ביתי ופשוטטטט! - אינה
7/8/2002  13:44 פסטה ברוטב אלף הפטריות - אב"א
7/8/2002  13:49 תיקון -הבטטות-220 מעלות ולא 240 ל"ת - אביטלל
7/8/2002  14:35 איש, בקצב הזה אנחנו נפגש ברבנות:) ומתכוןלסלט ירוק עם רוטב פיצוצי - ריש
7/8/2002  14:45 איי - נוחס - שתדעו לכם שאני הולכת לנסות הכל ומי שכתב משהו לא טעים אני שולחת לו וירוס במייל ל"ת - Adi
7/8/2002  15:55 משהו מתוק לקינוח, ושאלה לאיש בעניין הדג - רויטל
7/8/2002  16:18 ממליצה בחום על האורז עם הפיצוחים של איש... - כרמית
7/8/2002  16:22 דוש מתכון לקציצות ללא ביצים.. - כרמית
7/8/2002  17:36 רויטל - בחום 200 ובערך חצי שעה (ל"ת) - איש
7/8/2002  20:40 או סופסופ משו שגם אני יכולה לתרום לדיון הקולינרי - לכרמית - פולינה
7/8/2002  20:55 תודה איש. ל"ת - רויטל
7/8/2002  20:57 פולינה - טובה ביקשה חלבי, אבל תודה על המחמאה...אגב, - הדס
7/8/2002  21:02 הדס יקירתי - זה בתגובה לבקשת כרמית לקציצות בלי ביצים.... לא הייתי מתיימרת להתערב בדיון הזה משום כיוון אחר חוץ מלצטט אחרים...(-: (לת) - פולינה
7/8/2002  21:39 לפולינה... - כרמית
7/8/2002  21:55 ואללה צודקת. שכחתי את התוספת החשובה של ענת ב. לתחליף הביצים - פולינה הסתומה
7/8/2002  21:59 ואיחולי החלמה לטהור כמובן (לת) - פולינה
7/8/2002  22:32 כרמית, (לגבי הביצה) - הדס
8/8/2002  02:27 בריאות לטהור וחיזוקים לכרמית (ל"ת) - רותי קרני הורוביץ
8/8/2002  02:43 סחתיין. הוצפנו במבקבקת אחת, ובחצי מיליארד מיניקות, מה שללא ספק משקף נכונה את המצב בארצנו - רותי קרני הורוביץ
8/8/2002  07:59 ענת סימון - במתכון העוגה של אורלי, כמה שוקולד מריר? ל"ת - חנהל'ה אופה קטנה
8/8/2002  10:56 לא ענת סימון - אבל הנה הנתיב למתכון המקורי של אורלי (אגב, בתוך דיון רווי מתכונים בפני עצמו) - פולינה
8/8/2002  13:17 טובה, אל תשכחי להודיע איזה סוסים ניצחו בסופו של דבר... (ל"ת) - מזילת ריר
8/8/2002  16:46 למישהו/י יש נסיון בבישול פטריות מיובשות יפניות? - ריש
8/8/2002  19:52 תודה לרותי, הדס ופולינה (פולינה, לשלוח אינסטלטור? :-)) ל"ת - כרמית
9/8/2002  01:05 תודות ,שאלות ותורמת את הסוסים שלי לאורווה: - טובה קראוזה
9/8/2002  01:05 ריש יקירתי, מקווה שמרחת לו חמאה על הצד הנכון, ועם שיטאקה היתה לי התנסות לפני אי-אלו שנים - רותי קרני הורוביץ
9/8/2002  01:10 אופס, ועוגת המוס: - טובה קראוזה
9/8/2002  11:01 מתכון אורז פיצוחים א-לה פיליס גלזר - ריש הקלדנית
9/8/2002  15:36 טובה אם זה רלוונטי- אפשר גם קפוא וגם טרי - ל"ת - אביטלל
12/8/2002  00:41 תודה לריש ולאביטלל! לת - טובה קראוזה


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש