בעבר הייתי מכינה תמיד עם דניס: כיוון שהחלטתי להמנע מהם, צריך לאמץ דג אחר, עדיף דג ים, לא גדול. משרים את הדגים במשרה נדיב של יין לבן, שמן זית ומיץ לימון, ואפשר לתבל בשום, פלפל, תימין כוסברה ועוד. לאחר מספר שעות, או שאפשר "הכינותי מראש" חותכים לפרוסות גסות מספר ירקות קשים מהמבחר הבא: בצל סגול, סלרי, קולרבי, לפת, גזר. מפזרים בתבנית עם עומק בינוני. על הירקות מניחים את הדגים ושופכים מעל הכל את המשרה, כך שימלא את החללים שבין הירקות אבל לא יגע בדגים. מכניסים לתנור, 20-30 דקות בחום בינוני. זהו. הדגים מתבשלים באדי היין והלימון. את הירקות והרוטב שלא נפגעים מהדגים אפשר לשפוך על ספגטי דקיק, וזה מאפשר לכבד גם אורחים צמחוניים.
|
תוכן התגובה:
|