פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
9/8/2002 01:05 טובה קראוזה מאת:
תודות ,שאלות ותורמת את הסוסים שלי לאורווה: כותרת:
תודה ע-נ-ק-י-ת על ההשקעה והזמן שהקדשתם!!!!!!! הארוחה דנן אמורה להתקיים בעוד שבועות ספורים, אך כהרגלי בקודש, רציתי להיות מוכנה מראש, עם אפשרות להתאמן. מבטיחה לדווח לאחר מעשה.

רותי אם נערצה, אשת חיל מי ימצא, אשכרה את מכינה מרציפן במו ידייך? אין עלייך. אני עפר לרגלייך.

אמא10 - תודה - הקיש אכן נשמע מדליק והבראוניז גם.

שרה - תודה!
גלית - עוגת המוס נשמעת נפלא. בהמשך - מתכון משלי, שכולל אפייה.
דפנה - תודה על העצות שאפשר לשמור לארוחה בשרית.
DNA - תודה על הטיפ. מצידי אני ממליצה על הקונדיטוריה "בל הלן" ברמה"ש, במיוחד על עוגיות השבלולים שלהם.
MOMMY יקרה ומקסימה - תודה רבה!
ריש ואיש הבשלן המהולל, תודה. דחיל רבקום, אל תעשו לי רגשות אשם (יש לי מזה מספיק)
ADI - תודה! ראי שאלות בהמשך.
סאלוש - תודה!
הלית - נראה ממש מדהים! תודה!
אביטלל - בטטות וטחינה... המממ... נשמע מסקרן ביותר! תודה! ובהמשך, שאלה על הדג.
דנה, נעהלי, אפרתנ, ענת סימון, אינה, אב"א ורויטל - תודה גדולה!
שכחתי מישהו??? אם כן, סליחה...

שאלות לי:

עדי - פשטידת הכרישה - רק החלק הלבן, נכון?

איך מערבבים את הקצפת עם הנוטלה? הרי ממרח שוקולד הוא צמיגי למדי, לא?
ועם מה כדאי לערבב? עם מרית או כף?

ריש - האם הלזניה של האיש היא כמו המתכון שנתנה MOMMY?
בהמלצת כרמית, אודה מאד למתכון האורז של האיש.

אביטלל - האם את קונה דג סלמון קפוא או טרי?

אינה - נניח מיכל שמנת מתוקה שהקצפתי ואז לערבב, למשל עם גביע אחד של יופלה פירות יער?


והנה סוסי:

סלט גזר, שמיר ואגוזים

8 גזרים טריים
כוס אגוזי מלך או פקאנים שבורים
3 כפות שמיר קצוץ
6 כפות מיונז
מיץ לימון לפי הטעם
2-3 שיני שום לפי הטעם, כתוש או מעוך
מלח ופלפל לפי הטעם

מגררים את הגזר על מגררת עם חורים גדולים או במעבד מזון. מכינים בנפרד רוטב מהמיונז, שמיר, מיץ הלימון, שום, מלח ופלפל. מערבבים עם הגזר והאגוזים. מאכסנים במקרר, מכוסה.

שווה שווה שווה.

פשטידת הגבינה האלוהית:

400 גרם בצק עלים - לחלק לשני שליש ושליש. 2/3 לרדד ולרפד תבנית מלבנית
1/3 לשמור לציפוי
מלית:
3 קופסאות גבינה לבנה רגילה 5% (ואם רוצים להתפרע אפשר אחוז שומן גבוה יותר)
3 ביצים
3 כפות קמח
3 כפות גבינה צהובה מגוררת
שליש כוס חלב
מלח ופלפל לפי הטעם (אני מוסיפה גם פפריקה)

לשפוך את המלית על הבצק המרפד את התבנית. לכסות עם העלה השני של הבצק.
להבריש עם חלמון ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום בינוני (180 מעלות) במשך 45 דקות בערך או עד שמשחים.

מתחסל תוך דקות!!!

שוב תודה וסליחה על התגובה המאוחרת. קרייסיס בבית. הקטן חולה - איחולי החלמה לנוה!
נהייתי מה זה רעבה!

תוכן התגובה:


תגובות נוספות
7/8/2002  01:17 מרציפן - רותי קרני הורוביץ
7/8/2002  01:55 טובה, אין לי בשורות בנושא מתכונים, - ריש הטועמת
7/8/2002  02:11 ודרושות: מיניקה ומבקבקת, לראיון ב'הורים וילדים' - רותי קרני הורוביץ
7/8/2002  02:38 מרשם לחביתיות - שרה
7/8/2002  03:56 קיש פטריות - הכי הכי שיש - אמא 10
7/8/2002  04:10 המתכון הכי מנצח - בראוניז בקלי קלות! - אמא 10
7/8/2002  04:15 ריש, אני כולי מזילה ריר בגללך! לא יפה! ל"ת - שרון-ש
7/8/2002  06:08 פיצה לעצלנים - שרה
7/8/2002  06:37 עוגת מוס שוקולד קלה להכנה ושתמיד מצליחה וגורמת לך להרגיש מינימום רות סירקיס, אם - גלית
7/8/2002  07:51 חייב להיות חלבי? - דפנה*
7/8/2002  08:44 הפיצה של אמא שלי - רותם ושות'
7/8/2002  08:51 היי גלית, אחרי כותרת כזו את משאירה אותנו בלי מתכון בפנים? - אמא 10
7/8/2002  08:59 מצטיידים ברשיון נהיגה וכרטיס אשראי - DNA
7/8/2002  09:32 לאמא 10 מוסים בשתי שניות שכולם מלקקים ת'שפתיים - Adi
7/8/2002  09:32 קיש מדהים ופשוט - הלית
7/8/2002  09:37 פשטידת סלט - ריש
7/8/2002  09:40 מתכון המוס ללא ביצים שלעדי זהה למתכון של אמא שלי, ממש שווה!!! - ל"ת - ריש
7/8/2002  09:49 ריש - כמה את טובה בתיאוריה! - איש
7/8/2002  10:07 Some great italian recipes... - mommy
7/8/2002  10:12 another one ... - mommy
7/8/2002  10:17 ירקות בתנור - טעים טעים לעצלנים, וגם פירה בטטות ותפוחי אדמה - סאלוש
7/8/2002  10:44 לחם ממולא בגבינת מוצרלה ו- המוס הכי קל בעולם- - לירון
7/8/2002  10:46 יופי- קודם אני כותבת ואח"כ מסתכלת... המוס שלי מופיע פה כבר פעמיים! אבל עדיין הלחם מנצח! ל"ת - לירון
7/8/2002  11:04 איש - מזל שהבעל שלי לא גולש (חסר לי שהיו מוציאים אותי מהארון) ל"ת - Adi
7/8/2002  11:08 מתכון לעוגת מוס שוקולד - גלית
7/8/2002  11:16 המתכון של אורלי ו (עוגת שוקולד מדהימה) - ענת סימון
7/8/2002  11:35 חובה!!בריא עד מאד וטעים להפליא- בטטות בטחינה - אביטלל
7/8/2002  12:32 הסלט עם הרוטב הכי טעים בעולם- - דנה
7/8/2002  12:35 וכמובן-חזה עוף בפפריקה ובצל מטוגן-מעולה,הכי קל בעולם - דנה
7/8/2002  12:53 דגים - הכי קלאסי, מצליח תמיד: - נעהלי
7/8/2002  13:09 פאי קישואים מעולה, וקל מאוד !! - efratn
7/8/2002  13:27 גלידה/מוס ביתי ופשוטטטט! - אינה
7/8/2002  13:44 פסטה ברוטב אלף הפטריות - אב"א
7/8/2002  13:49 תיקון -הבטטות-220 מעלות ולא 240 ל"ת - אביטלל
7/8/2002  14:35 איש, בקצב הזה אנחנו נפגש ברבנות:) ומתכוןלסלט ירוק עם רוטב פיצוצי - ריש
7/8/2002  14:45 איי - נוחס - שתדעו לכם שאני הולכת לנסות הכל ומי שכתב משהו לא טעים אני שולחת לו וירוס במייל ל"ת - Adi
7/8/2002  15:55 משהו מתוק לקינוח, ושאלה לאיש בעניין הדג - רויטל
7/8/2002  16:18 ממליצה בחום על האורז עם הפיצוחים של איש... - כרמית
7/8/2002  16:22 דוש מתכון לקציצות ללא ביצים.. - כרמית
7/8/2002  17:36 רויטל - בחום 200 ובערך חצי שעה (ל"ת) - איש
7/8/2002  20:40 או סופסופ משו שגם אני יכולה לתרום לדיון הקולינרי - לכרמית - פולינה
7/8/2002  20:55 תודה איש. ל"ת - רויטל
7/8/2002  20:57 פולינה - טובה ביקשה חלבי, אבל תודה על המחמאה...אגב, - הדס
7/8/2002  21:02 הדס יקירתי - זה בתגובה לבקשת כרמית לקציצות בלי ביצים.... לא הייתי מתיימרת להתערב בדיון הזה משום כיוון אחר חוץ מלצטט אחרים...(-: (לת) - פולינה
7/8/2002  21:39 לפולינה... - כרמית
7/8/2002  21:55 ואללה צודקת. שכחתי את התוספת החשובה של ענת ב. לתחליף הביצים - פולינה הסתומה
7/8/2002  21:59 ואיחולי החלמה לטהור כמובן (לת) - פולינה
7/8/2002  22:32 כרמית, (לגבי הביצה) - הדס
8/8/2002  02:27 בריאות לטהור וחיזוקים לכרמית (ל"ת) - רותי קרני הורוביץ
8/8/2002  02:43 סחתיין. הוצפנו במבקבקת אחת, ובחצי מיליארד מיניקות, מה שללא ספק משקף נכונה את המצב בארצנו - רותי קרני הורוביץ
8/8/2002  07:59 ענת סימון - במתכון העוגה של אורלי, כמה שוקולד מריר? ל"ת - חנהל'ה אופה קטנה
8/8/2002  10:56 לא ענת סימון - אבל הנה הנתיב למתכון המקורי של אורלי (אגב, בתוך דיון רווי מתכונים בפני עצמו) - פולינה
8/8/2002  13:17 טובה, אל תשכחי להודיע איזה סוסים ניצחו בסופו של דבר... (ל"ת) - מזילת ריר
8/8/2002  16:46 למישהו/י יש נסיון בבישול פטריות מיובשות יפניות? - ריש
8/8/2002  19:52 תודה לרותי, הדס ופולינה (פולינה, לשלוח אינסטלטור? :-)) ל"ת - כרמית
9/8/2002  01:05 ריש יקירתי, מקווה שמרחת לו חמאה על הצד הנכון, ועם שיטאקה היתה לי התנסות לפני אי-אלו שנים - רותי קרני הורוביץ
9/8/2002  01:10 אופס, ועוגת המוס: - טובה קראוזה
9/8/2002  11:01 מתכון אורז פיצוחים א-לה פיליס גלזר - ריש הקלדנית
9/8/2002  15:36 טובה אם זה רלוונטי- אפשר גם קפוא וגם טרי - ל"ת - אביטלל
12/8/2002  00:41 תודה לריש ולאביטלל! לת - טובה קראוזה


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש