מאז ומעולם הייתי קרניבורית אמיתית. אהבתי כמעט כל סוג של בשר. לפני כמה שבועות ישבנו במסעדה והזמנתי, כהרגלי, סטייק מדמם. כשזה הגיע, זה לא נראה מגרה כלל. לא בעיניי בכל מקרה. השותפים שלי לשולחן נהנו מכל רגע. לא יודעת, הריח, המראה, היה בזה משהו שדחה אותי. מאז הפסקתי להזמין סטייקים במסעדות, גם במקומות שאני מכירה ויודעת שהם מכינים בשר מעולה וטעים.
בימים האחרונים ממש לא יכולתי להביא את עצמי לקנות בשר, כולל עוף, ואז הגיע גם הדוח של מבקר המדינה בעניין הארסן. זה חנק אותי לגמרי.
והיום, מתוך הבנה שיש ילדים בבית שצריכים בשר מדי פעם, הלכתי לקנות בשר טחון לבולונז. כשהקצב הניח את הבשר במכונה והתחיל לטחון הבשר השפריץ לתוך השקית ואני נעשיתי לבנה... כשלקחתי את הבשר קלטתי מזווית העין ג'וק ענק מסתובב לו על הרצפה שם (וזה מקום מוכר מאד ונחשב מאד באזורנו). הערתי לבעל המקום והוא פינה את השרץ במהירות אבל תחושת הגועל ליוותה אותי עד הבית... הלכתי עם השקית כאילו אני מחזיקה שם עכברים מתים. מיותר לציין שהמנה שהכנתי מזה יצאה לא טעימה בכלל (ואני מבשלת לא רע בד"כ). הילדים הוכיחו לי כמה הרוטב הזה רחוק ממה שהם רגילים בזה שהשאירו צלחות כמעט מלאות (בד"כ הם לוקחים תוספת) והקטן אפילו ירק את זה בשאט נפש. (כנות של ילד בן 5...) בקיצור - אני עדיין מתאוששת מהחדשות האלו, שבשר לא יהווה חלק מרכזי מהתפריט שלי, לפחות לא בזמן הקרוב. ואם כבר אז כבר - מה יכול להוות תחליף? בכל זאת צריך מקור טוב לברזל, לא?
|
תוכן ההודעה:
|