קריטריונים חשובים לבחירת החזיה
1. פתיחה ביד אחת. מתסכל עד אין קץ לנסות לפתוח חזיה שתוכננה לשתי ידיים ביד אחת כשבשניה מצווח לו תינוק רעב.
2. סגירה ביד אחת. חשוב לא פחות. אחרי שהילד סיים או אולץ לסיים בגין גרעפס תקוע, לא מלהיב להסתובב חשופת חזה עם פיציק על הכתף... או לחלופין סגירה חלקית מתגלה כרעיון לא מוצלח במיוחד לנשים שיש להן הרבה משימות שמתבצעות במקביל. אגב, לא תמיד מה שנפתח ביד אחת גם נסגר ככה... אנא, נסו בחנות כמה פעמים לפני המעבר בקופה.
3. הפרדת כוחות. יען כי לכל שד כיסוי עצמאי שאינו תלוי בשני. למה כוונתי? יש שתי אסכולות חזיות הנקה בהן נתקלתי: האחת דוגלת בהשוואת תנאים. החלק ש`מכסה` את הציצים הוא חטיבה אחת ובה מספיק מקום לחזה כולו. השניה דוגלת בספייס אישי, לכל צד יש משולש בד. לא מצאתי חסרונות לאסכולה השניה, לעומת זאת באסכולה הראשונה יש בעיה. כשפותחים לשד את ה`דלת` מייד מיקומו של השני נפגע. אין בזאת הרבה נזק אבל כשהתינוק שלך מתחיל לינוק מייד משתחרר חלב גם באגף השני. וכשזה קורה ואין לך פד הנקה בדיוק על הפטמה את מקבלת עיגול מטרה.
4. גודל. החזיה צריכה להיות ג-ד-ו-ל-ה!!! מייד אחרי הלידה הסתבר שחזיה אחת מתוך השלוש מתפקעת. הציצים בזמן הגאות מתנפחים לגדלים שלא יאומנו כי יורגשו. לא להתקמצן על מידה. אם יש ספק עדיף מידה טיפ`לה גדולה על קטנה. חזיות לוחצות מידי עלולות לגרום לפגיעה באספקת החלב, סתימת צנרת ושאר מרעין בישין.
5. כמות מספיקה של חזיות. בקיץ אני, באופן אישי, לא יכולה לסבול חזיה יותר מיממה. קיומן של 4 חזיות בלבד יכולה להיות חוויה מתסכלת מאוד. לא יעזרו בנושא פדי הנקה. הדביקות הכללית הופכת את אקט לבישת החזיה למשהו בלתי נסבל. אם ישנים עם חזיה אז רק עם חזיית-גופיה ("ספורטיבית") שאינה לוחצת על החזה.
6. אמצעים ועזרים שונים. פדי הנקה רב-פעמיים או חד פעמיים לבחירתך. למי שסובלת מהשפרצות לילה - חובה לשינה, אחרת את קמה דביקה בבוקר שאחרי. אני באופן אישי מעדיפה את הרב פעמיים של מדלה. לא זולים אבל כביסים ונוחים. יש לי 4 סטים. ובין לבין אני משתמשת בג`ונסון אנד ג`ונסון.
7. כותנה. החזיה חייבת להיות נושמת. חזיה מחומר סינטטי עלולה להיות משכן טוב לחיידקים/פטריות שיתלבשו על הפיטמה.
8. ללא ברזלים וללא תפר העובר בדיוק על הפיטמה, העלולים ללחוץ על השד ו/או הפיטמה ולפגום באספקת החלב.
מאמרים נוספים באתר הקשורים להנקה
הנקה מוצלחת!
מסטיטיס – דלקת בשד, גודש ומלאות בשד
צהבת הנקה וצהבת היילוד
מיתוסים בהנקה
שאיבת חלב-אם
מדריך קצר לאם המניקה שחוזרת לעבוד וגם שואבת
יועצות הנקה מוסמכות, תומכות הנקה, מרכזים טרטולוגיים
חטיפים בהנקה – מתכונים מאוזנים בעשר דקות
אוכל, שתיה, תינוק, אשה
ויטמינים ותוספי מזון בהריון ובהנקה
ההנקה כאמצעי מניעה טבעי
קישורים להמון תמונות הנקה מדהימות
|