17/1/2002 21:24
|
דיאנה
|
מאת:
|
מנצלת את ההזדמנות לתת מתכון לכדורי בשר לתינוקות אוכלי גלוטן ומתנזרי ביצה
|
כותרת:
|
מבוסס על מתכון שקיבלתי בפורום הנקה בתפוז, ושיניתי אותו כדי להתאים לנו: 500 גר' בשר טחון (השתמשתי בעוף כי זה מה שהיה אבל כמובן שאפשר הודו אדום בשביל הברזל), חצי כוס אורז לבן מבושל (שזה הסוד - מהווה יופי של דבק בלי הביצה), פרורי לחם (לא יודעת כמה, שפכתי מהשקית), שתים-שלוש כפות רסק תפוחי עץ של גרבר, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל. מרסקים הכל במעבד מזון, יוצרים כדורים בידים רטובות ומבשלים חצי שעה מאז שהנוזל רותח שוב אחרי שמכניסים את הכדורים. המתכון המקורי היה לבשל ברוטב עגבניות, אני התעצלתי ובישלתי בסיר עם מרק הירקות של בר. יצא ממש טעים לדעת שני הבררנים הקטנים שלי (הילדים כמובן, במיוחד הבת שבדרך כלל נמנעת מלאכול כל מה שאינו תעשייתי ומעובד) וגם מספיק מוצק בשביל להחזיק בידיים ולכרסם. המתכון המקורי היה עבור מי שאוכל כבר ביצה אבל לא אוכל גלוטן, אז היתה שם ביצה ולא היו פרורי לחם ורסק תפוחי עץ. וגם היה בצל שעוד לא ניסיתי לתת לבר אז ויתרתי על זה להיום. אז אפשר לחגוג את שובו של הגלוטן לפני גיל שנה על כדור בשר משובח... בתאבון!
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|