ותבורכי זה הפינוק הכי כייפי שאפשר, רק שימי לב מה הדרגה שלה, יש כאלה שבכלל אסור להכין להם על משטח שעבר אי פעם קמח רגיל (הפתרון הוא תתבניות חד פעמיות, וקערה חדשה) תהנו
http://www.celiac.org.il/recipes.asp
וגם: 100 גרם סוכר 200 גרם חמאה 1 ביצה 300 גרם קורנפלור ללא גלוטן (נמכר בחנויות טבע)
אופן ההכנה 1. מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד. צרים גליל, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. פורסים את הגליל לפרוסות של 1/2 ס"מ או צרים מהבצק כדורים קטנים. מניחים על נייר האפיה שבתבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מוכנות, מצננים.
3. אפשר לקשט באבקת סוכר, מאחסנים בכלי סגור.
ועוגה מאתר (איי-פיל): עוגת שוקולד-בננה ללא קמח עוגה נימוחה במיוחד שאפשר להכין גם בלי בננות.
החומרים לתבנית 26 ס"מ:
200 גר' שוקולד מריר 5 ביצים גדולות, מופרדות 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר 1 כף תמצית וניל 150 גר' סוכר לבן 3 בננות בשלות אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד בבן-מארי. מקציפים חלמונים עם אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים שוקולד ומערבבים. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית משומנת. מקלפים את הבננות, פורסים דק ו"מטביעים" בעוגה. אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים ושומרים בקירור (ואפילו במקפיא).
|
תוכן התגובה:
|