פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
8/6/2009 21:49 maia מאת:
אורנית בבקשה כותרת:
ותבורכי זה הפינוק הכי כייפי שאפשר, רק שימי לב מה הדרגה שלה, יש כאלה שבכלל אסור להכין להם על משטח שעבר אי פעם קמח רגיל (הפתרון הוא תתבניות חד פעמיות, וקערה חדשה) תהנו

http://www.celiac.org.il/recipes.asp

וגם:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קורנפלור ללא גלוטן (נמכר בחנויות טבע)

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד. צרים גליל, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2. פורסים את הגליל לפרוסות של 1/2 ס"מ או צרים מהבצק כדורים קטנים. מניחים על נייר האפיה שבתבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מוכנות, מצננים.

3. אפשר לקשט באבקת סוכר, מאחסנים בכלי סגור.


ועוגה מאתר (איי-פיל):
עוגת שוקולד-בננה ללא קמח
עוגה נימוחה במיוחד שאפשר להכין גם בלי בננות.

החומרים לתבנית 26 ס"מ:

200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים גדולות, מופרדות
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כף תמצית וניל
150 גר' סוכר לבן
3 בננות בשלות
אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד בבן-מארי.
מקציפים חלמונים עם אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים שוקולד ומערבבים.
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית משומנת.
מקלפים את הבננות, פורסים דק ו"מטביעים" בעוגה.
אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים ושומרים בקירור (ואפילו במקפיא).




תוכן התגובה:


תגובות נוספות
8/6/2009  22:24 אלופת העולם באפיה ללא חיטה - רותי קרני הורוביץ
9/6/2009  09:48 רותי, אבל אין שום מתכון (ל"ת) - חיפשתי וחיפשתי
9/6/2009  11:04 תודה תודה תודה - אורנית מזרחי
9/6/2009  12:30 פיצה ללא גלוטן - שין
9/6/2009  13:29 טלי תקומי!!!!!!!! זקוקה לך מאוד. אנא אנא צרי איתי קשר- - הללי
9/6/2009  16:49 תודה שין, אנחנו מאזור השרון :-) - אורנית מזרחי


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש