"מתעגלות" - מעגלי נשים להעצמה במעברי החיים מעגלי לידה, חתונה, בת מצווה ועוד - עם תמר ענבר

 
אני וההריון שלי
תקשורת והקשרות לעובר
חלומות בהריון
על גברים, זוגיות, הריון ולידה
על אמהות ויחסים עם אמא
את יולדת כמו שאת חיה?
קישורים מומלצים
מפגשי נשים - למה אנחנו צריכות את זה
 עמוד הבית  מי אני  כלי העבודה שלי  צרי קשר פורום
 
השפעת ההריון על הקשר הזוגי, ויחס בן הזוג להריון וללידה

 

ההריון אמנם נוצר מזיווג של גבר ואישה, אבל הנשים הן אלו שבדרך כלל יותר מחוברות אליו, מתוקף היותן אלו שנושאות אותו בתוכן. האישה היא זו שגופה ונפשה נתונים להשפעת ההורמונים, שמרגישה את תנועות העובר, וש"סוחבת" את ההריון. הגברים מקבלים מידע על ההריון ממקורות חיצוניים, ולכן מתחברים אליו בצורות אחרות, כל אחד על פי היכולות וההרגלים הרגשיים שלו.

 
בקצה אחד של הסקאלה יש גברים שההריון גורם להם להרגיש קירבה גדולה לבת הזוג ולעובר, שמחה גדולה וגאווה אבהית, ובקצה השני יש גברים שמרגישים ריחוק ואפילו סלידה מההריון, מהעובר ומבת זוגם ההריונית.

באופן טבעי, התגובה של בן הזוג להריון משמעותית מאוד לרוב הנשים, שזקוקות לשותפות ולתמיכה פיזית ורגשית מהאב לעתיד.

המידה בה האישה מרגישה שבן הזוג תומך או לא תומך בה בהריון, משמעותית מאוד ליחסים.

הזוגיות יכולה לפרוח או להתערער בהתאם לתחושות האישה בקשר לתמיכה שהיא מקבלת, ודברים נזכרים לטובה או לרעה לאורך שנים.

 
יש ואריציות שונות לציפיות של אישה בהריון מבן הזוג. יש נשים שצריכות מעורבות המתבטאת בשיתוף ברגשות ובהתלבטויות, ויש כאלה שצריכות יותר עזרה פיזית ומעשית.

בעידן המודרני שבו המשפחה הגרעינית היא צורת החיים המקובלת, קורה שאישה מוצאת את עצמה תלויה בבן הזוג שלה בכל מה שקשור לתמיכה בהריון – תמיכה נפשית, תפקודית, כלכלית... הגבר נדרש למלא את תפקידו בתור אב לעתיד, וזהו תפקיד לא פשוט הדורש אחריות רבה וכישורים מגוונים.

יש לא מעט גברים שלא מסוגלים למלא את כל צורות התמיכה הנדרשות מהם, ובמצב כזה גם הם וגם הנשים שלהם נמצאים במצוקה.

 
אם שני בני הזוג מבינים שלפעמים גם הגבר זקוק לתמיכה, ושזה בסדר לקבל עזרה ממקורות נוספים, הם יכולים להרפות מציפיות לא מציאותיות ולהקל על עצמם מאוד.

כשהאשה בהריון גם הגבר יכול להרגיש חרד, מבולבל או חלש מכדי לתמוך בה בכל החזיתות. העניין הוא שגבר כמעט אף פעם לא ידבר על זה ולכן מחסור בתמיכה ממנו תמיד יתפרש כדבר שלילי ומאכזב.

אחד הדברים שבדרך כלל ממעטים בחשיבותם הוא התמיכה הנשית, שיכולה לסייע לאישה גם פיזית וגם רגשית, גם בהריון, גם בלידה, וגם אחרי הלידה.

אישה בהריון שמוקפת בשבט נשי מחבק, בבנות משפחה, חברות ושכנות שמבינות את מה שעובר עליה ומגישות עזרה במקומות הנכונים, מרגישה מספיק בטוחה ומוגנת בכדי להפחית מעומס הציפיות על הגבר שלה, ללא כעס ומרירות שרק מחלישים את שניהם.

במצב כזה בן הזוג יכול להעניק לאישה את מה שהוא באמת יודע (אצל כל גבר זה משהו טוב אחר), והם יכולים לבנות אינטימיות, קירבה ואמון סביב ההריון והלידה בנינוחות וטבעיות, ובלי לחץ.

 
אחת מהמטרות של מעגל נשים בהריון הוא לספק לנשים הרות סביבה נשית תומכת, עוטפת ומקבלת.

אמנם יש נשים שמוקפות בשבט נשי כחלק בלתי נפרד מחייהן (בעיקר זה נפוץ בחברות דתיות ומסורתיות), אבל רובנו היום מנותקות מהמהות הזו וצריכות להחיות אותה מחדש באופן יזום - אם על ידי יצירת קשרים הדוקים יותר במשפחה ובין חברות ותיקות, או אם על ידי יצירת מעגל של נשים חדשות הנמצאות איתנו באותה הסירה.

 

 

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים