30/7/2001 13:39
|
טובה קראוזה - דיאטנית קלינית
|
מאת:
|
הפשרה-הקפאה-הפשרה (ותודה לענת ב)
|
כותרת:
|
היי ליא, אם עד כה לא קרה לכם דבר, סימן שהיה לכם מזל. אסור, אסור ושוב אסור להקפיא בשר אשר הופשר. הסיבה היא שבכל הפשרה יכולים להתרבות חיידקים שעל גבי המזון. ההקפאה אינה הורגת אותם אלא רק מעכבת את גידולם, ובהפשרה הבאה יהיו עוד ועוד חיידקים. קצב גידול של כל אוכלוסייה הוא אקספוננציאלי (מעריכי). אם את זוכרת את הפונקציה המעריכית מהתיכון, בצורת המגלשה את יכולה להבין שזהו קצב התרבות מ-ט-ו-ר-ף. אני מקווה שלא תצטרכו יותר להיתקל במוצרים שכאלו... בברכת מזון נקי ובריא. ותודה לענת ב שהסבה את תשומת ליבי לשאלתך בערבות הנידחות של הפורום :)
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|