מאז שהייזל, חברה של אמי, לימדה אותנו את המתכון הזה, כמעט שאין יום הולדת, שבת או חג, שעוברים בלעדיה. היא טעימה, קלה וזולה להכנה. היא מסתדרת מצוין עם קמח מלא וסוכר חום, למרות שעם אבקת חרובים היא לא כל כך מסתדרת. אז ככה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים:
(אפשר להשתמש בכוס של 250 מ"ל לעוגה גדולה, או בכוס של 200 מ"ל לעוגה קצת יותר קטנה. העיקר להיות עקביים לאורך כל הדרך)
2/3 כוס אבקת קקאו 2 ו-1/4 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 1.5 כפית אבקת אפיה 1.5 כפית סודה לשתיה (אפשר פשוט 3 כפיות אבקת אפיה- יוצא כמעט שקית) 3/4 כפית מלח 1.5 כפית אבקת קפה (או צ'יקו)
מוסיפים את החומרים הרטובים:
1.5 כוסות מים או מיץ 3 ביצים כוס ו-1/4 שמן
מערבבים הכל בכף, במיקסר ידני או במעבד מזון- העיקר שלא יהיו גושים. העיסה צריכה לצאת נוזלית מאד, והיא מתייבשת באפייה. שופכים לתבנית גדולה או כמה קטנות (לא למלא מדי- העוגה תופחת באפייה) ואופים בחום בינוני- גבוה, כ-30-40 דקות. בהצלחה ומזל טוב! אלישבע
|
תוכן התגובה:
|