16/12/2004 10:55
|
R
|
מאת:
|
עוגת שוקולד בצורת רכבת
|
כותרת:
|
זה נראה מסובך, אבל זה ממש פשוט - אל תיבהלי מהאורך (-: אז ככה - את המתכון אין לי פה (אני בעבודה), אבל אני מכינה את עוגת השוקולד הפשוטה ביותר (עוגה בחושה - בלי להקציף חלבונים וכו') בכמות * 2.
אח"כ שופכים את הבלילה ל - 4 תבניות של אינגליש קייק. בינתיים מכינים:
2 משטחים (אני לקחתי קרשים נקיים וציפיתי בנייר כסף), קצת יותר רחבים מהעוגה, ובאורך של 2 עוגות + 30 ס"מ. על המשטחים האלה העוגות יישבו - צריך לשים אותן הפוכות, עם החלק העליון על הקרש. מכינים קרם שוקולד לציפוי (שוב, המתכון בבית, ובד"כ יש עשרות כאלו). ולתכלס:
אופן הכנת הקרונות: כל קרון מצפים בציפוי שוקולד (לצפות שניה לפני הקישוט כדי שהכל יידבק), עושים 3 חלונות בכל צד, את החלונות עושים ממרשמלו חצוי לרוחב. על תקרת הקרון מסדרים סוכריות עדשים של שוקולד (אם הסוכריה הזו בעייתית, אז כל סוכריית ג'לי אחרת). בין הקרונות עושים פסי רכבת. את הפסים מכינים משוקולד - פשוט חותים שיתאים לגודל. (יש שוקולד שנמכר במוטות צרים ודקים, לא זוכרת איך קוראים לו, ואם אין אז אפשר בייגלה מקלות).
הקטר:
אני לא יכולה לצייר לך, אז נניח שהעוגה בגובה 10 ס"מ, ובאורך של 30 ס"מ. חותכים מהקצה חתיכה בגובה 5 ס"מ, באורך 15 ס"מ. מהחתיכה הזו לוקחים אורך של 5 ס"מ ושמים על החלק הגבוה שנשאר בקטר. מדביקים אותם עם קצת ציפוי. מצפים הכל, עושים ארובות ממרשמלו שתקועים בעוגה עם קיסמים (זהירות שאף אחד לא יאכל אותם), ומקשטים שוב עם סוכריות.
יוצא כל כך מרשים ששווה את העבודה.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|