16/12/2004 21:10
|
יונית
|
מאת:
|
ליאורקה- רוטב בולונז
|
כותרת:
|
זה המתכון הכי הכי טעים- מבטיחה!
600 גר' בשר בקר טחון 6 עגבניות קצוצות או קופסא אחת של עגבניות קלופות בקוביות, 2 בצלים קצוצים 3 גזרים בקוביות- לא חובה, 3 מקלות סלרי בקוביות- לא חובה
1/2 כוס יין לבן או אדום יבש 1/2 כוס רסק עגבניות מלח פלפל שחור סוכר 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי) 3 עלי דפנה כוס מים.
טוב אז ככה, מטגנים בשמן זית בסיר גדול וכבד את הבצל, גזר, סלרי עד לאידוי קל.
מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים אותו תוך כדי פירור מתמיד שלו בכף עץ. זה חשוב כדי שלא יהיו גושים. אחרי שכל הבשר משנה את הצבע לבהיר יותר ומפורר לגמריי, מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות ולהיספג בבשר לגמריי. בהמשך מוסיפים עגבניות, תבלינים, רסק עגבניות ומים.
וזהו עכשיו צריך לבשל על אש קטנה בין שעתיים לשלוש שעות!
במקום טעם של קטשופ, תקבלי טעם גן עדן של רוטב בשר עשיר.
מומלץ להגיש עם פסטה קצרה- כמו כונכיות שהבשר נכנס אליהן פנימה ועם פרמז'ן מגוררת מעל.
בתיאבון!
יונית.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|