קניות-חבילה כפולה של פתי בר (ליתר ביטחון),שתי חבילות שוקולד מריר 100 גרם כל אחת.שתי חבילות חמאה של 100 גרם.אבקת סוכר,שקית אחת של 100 גרם. חלב שיהיה בבית. אם את רוצה פודינג אינסטנט אז שמנת מתוקה אחת של 32% שומן.לא חשוב באיזו אריזה וגם אחוזים קרובים זה בסדר,רק לא 15% זה לא יעבוד.חבילה אחת פודינג וניל אינסטנט של אוסם. לקישוט-מה שאת רוצה וירדן אוהב. סוכריות צבעוניות ,שוקולד מקופלת כמה וכמה חתיכות(הסבר יגיע...)סוכריות ג'לי-מה שאתם רוצים.
הכנה-בקערה את וירדן שוברים לחתיכות קטנות את חבילת הביסקויטים הראשונה. השניה היא לצורך תוספות עם יצא מעט מדי.שופכים פנימה חצי כוס חלב ומועכים באצבעות עוד,שיירטבו. לא רטוב ? חכי לתוספת השוקולד,ואז תחליטי. בכלי מתאים למיקרו את ממיסה את השוקולד+חמאה אחת ורבע כוס חלב או מים.אפשר גם על האש הכי קטנה תוך כדי ערבוב. אחרי שזה נמס את מוסיפה את אבקת הסוכר ומערבבת.שופכת לקערה עם הביסקויטים. מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים גדולים. עכשיו זה צריך להיות נח למילוי של תבנית אבל לא נוזלי. אם זה מרגיש לך נוזלי נסי לשים בפריזר,אין שום בעיה להוסיף כעשרה בסקויטים מפוררים . את החלק הקשה עברת!!!! עכשיו נניח בחרת תבנית עגולה כי זה מה שיש לך.צפי אותה בנילון נצמד,מלאי בחומר החום הרך ,דחסי היטב ושימי בפריזר,להאיץ תהליכים. קישוט- נניח שהחלטת על ציפוי בקרם וניל ועליו סוכריות. בקערה של המיקסר את מקציפה את השמנת המתוקה ,כשהיא נראי לך בעין מוכנה הרימי את המקצף-אם החומר תלוי עליו ולא נוזל ממנו זה בסדר! הוסיפי את הפודינג אוסם,אפשר גם בטעם שוקולד,וערבבי במהירות נמוכה בתוספת חצי כוס חלב. עכשיו הוציאי את העוגה בעזרת הניילון והניחי על צלחת גדולה או כל משטח שנראה לך מתאים,קלפי את הניילון ומרחי את הקרם שהכנת,בשכבה שלא תעלה על חצי ס"מ.פזרי מעל סוכריות מזרה,או פוררי מקולת עם הידיים,או חתכי מקופלת בסכין לפרוסות ופזרי מעל,גררי על פומפיה (ממש כך!) שוקולד לבן או מריר וכו. אפשרות שניה בלי פודינג. להניח על צלחת כשמתקרר,לפזר מעל חומרי קישוט רק שהפעם צריך ללחוץ עליהם קלות שידבקו לעוגה! ספירלה-יעני שבלול של סוכריות אבל פסים אחד ליד השני על כל שטח הפנים של העוגה זה משהו שיוצא צבעוני ומרהיב בלי להתאמץ.עדשים כחולים,לידם פס מצד לצד של עדשים אדומים,לידם מרשמלו ורוד או רק עדשים...כל דבר,אין לך איך לפשל! מנסיון!
|
תוכן התגובה:
|