3/4/2008 21:27
|
maia
|
מאת:
|
גבי - עוגה לבנה
|
כותרת:
|
קחי בחשבון שזה יותר עבודה ושצריך לתת לה להתקרר לפני שפורסים לשכבות ומצפים בקרם:
2 ואריאציות:
5 ביצים מופרדות 1 וחצי כוסות סוכר חצי כוס מיץ פוזים חצי כוס שמן קנולה קליפה מגוררת מלימון אחד 1 כפית תמצית וניל 1 וחצי כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה
להקציף בקערה בינונית את החלבונים, להוסיף בהדרגה 3/4 כוסות קמח. להקציף עד יציב, להניח במקרר בקערה גדולה לערבל את החלמונים, 3/4 כוס סוכר, מיץ תפוזים, שמן הקנולה, גרידת הלימון ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת סמיכה וצהובה. מוסיפים את אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים בעדינות את החלבונים עם מרית. שופכים לתבנית מלבנית (רוחב 25 ס"מ) לא משומנת!!! אופים כ-40-45 דקות. להוציא מאוד בעדינות מהתנור ולהניח על משטח קירור מוגבה (כמו פחית או בקבוק עם פיה רחבה כך שרוב העודה באויר אבל לא נופלת ובטח שלא שיש!!!) ולא להתקרב כשלוש שעות (אחרת העוגה יכולה ליפול...) כשהיא קרה לחלוטין לשחרר מהתבנית ולפרוס למילוי ולציפוי (הכי פשוט עם קצפת ריץ'.
גרסה ב':
5 ביצים מופרדות 1/8 כפית מלח (לדייק!!!) 1 כוס סוכר 2 כפות מיץ ליון 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1 כוס קמח
אופן ההכנה: להקציף את החלבונים (הלבן) עם המלח עד שנוצר קצף, להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד שיש קצף יציב מאוד. להניח בצד
בקערה נוספת לערבל את החלמונים עד שיקבלו גוון צהוב בהיר. להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך לערבל. להוסיף מיץ וגרידת לימון ולערבל ולאט לאט את הקמח עד שנטמע לחלוטין בבלילה. בזהירות רבה - לקפל פנימה את החלבונים עד שהתערבות אחידה. לשפוך לתבנית מלבנית (רוחב 25 ס"מ בערך) לא משומנת!. לאפות כ-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. להוציא מאוד בעדינות מהתנור ולהניח על משטח קירור מוגבה (כמו פחית או בקבוק עם פיה רחבה כך שרוב העודה באויר אבל לא נופלת ובטח שלא שיש!!!) ולא להתקרב כשלוש שעות (אחרת העודה יכולה ליפול...) כשהיא קרה לחלוטין לשחרר מהתבנית ולפרוס למילוי ולציפוי (הכי פשוט עם קצפת ריץ'.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|