פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
1/8/2001 18:22 אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת מאת:
אחסון וחמום של חלב אם כותרת:
אוי לי!
כמה שאלות וכמה מחשבות. אני לא יודעת איך לא ראיתי את כל הדיון הזה. אני חצי בחופש אז אין לי הרבה זמן - אולי גם כי אם אני לא טועה השאלה המקורית היתה מופנית לטובה. לא חשוב.

קראתי רק חלק מהשאלות אז אני מקווה שזה יעזור לכן.
1) מיקרוגן - אסור לחמם אוכל של ילדים במיקרו - אם זה חלב אם או אחר. יש סכנה כי ישנם הרבה ילדים המגיעים לחדרי מיון בגלל כוויות.
בנוסף לזה חימום במיקרו הורס את הIgA שהוא נוגדן שהוא עוזר לתינוק להיות מוגן נגד מחלות מסוימות. הוא גם תוקף את ה "ליסוזום" שזה חומר (אנזים) שעוזר להגן על התינוק נגד מחלות כמו סלמונלה וחיידקים.

2) הקפאת חלב אם והפשרתו:
כדאי להקפיא חלב ישירות לאחר השאיבה אם אין בכוונתכן להשתמש בו במשך יומיים הקרובים. החלב שהוא הכי טרי הוא הכי "טוב". זה לא אומר שחלב קפוא הוא לא טוב. וכמובן שחלב אם קפוא עדיין עדיף על חלב פרה ותמ"לים.(תרכובת מזון לתינוקות). תחונות בקטריולוגיות נהרסות כתוצאה מהקפאה. אז בגלל זה לא מומלץ להקפיא בשנית. וגם אין כל כך סיבה להקפיא שנית. ליא, אני לא יודעת לגבי בשר (במיוחד בהונדוראס!!) אבל לא נשמע לי טוב מה שהם עושים שם. טובה יכולה לזרוק אור כאן יותר טוב ממני ואולי עשתה כך ולא הספקתי לקרוא.

3) עדה. שאלת לגבי זמני השאיבה והתכונות השונות של החלב. בערב יש פחות חלב גם כך - כך שקשה יותר להוציא כמויות גדולות. החלב לא כל כך משתנה מהבוקר עד הערב אלא החלב משתנה מהתחלת היניקה עד לסוף ההנקה. אם צוברים חלב אם בבקבוק אחד מכמה שאיבות החלב יצא פשוט העורב. זה בסדר. רמת השומן שונה בשאיבות כי תלוי מתי שואבות - את החלב בהתחלה או בסוף ההנקה משד אחד? רק באותו שד לאחר שהתינוק ינק? תמיד יהיה שכבת שומן למעלה - אך לפעמים השכבה תהיה יותר עבה ולפעמים דקה. זה לא קריטי אם רוב הארוחות הן הנקה ומעט הן מבקבוק כי לרוב התינוק ישלים את החסר ברגע שאת נמצאת איתן ומיניקה. לא רצוי לנער את הבקבוק בחזקה! זה גם עלול לשנות תחונות החלב.

מומלץ להפשיר את החלב בקערת מים חמים (לאו דווקא רטוחים) ולסובב (לא לנער) כדי לזרז את ההפשרה. אם התינוק לא גמר את החלב, היום אומרים שניתן לשמור על הבקבוק הזה לארוחה הבאה בלבד. אם בארוחה הבאה הוא לא גומר את הכמות - יש לזרוק.

אני מקווה שעניתי על חלק מהשאלות. אם לא, תעשו את מה שעשית(ליא) והעברת את זה לתשומת ליבי שדילגתי. איתכן הסליחה. 3 שבועות (עד 21 אוגוסט) אני בחופשה אבל כאן בארץ כך שאני משתדלת לקרוא ולענות על הכל.

3)

תוכן התגובה:


תגובות נוספות
26/7/2001  14:49 הויטמינים של חלב האם נהרסים במיקרו ! (ל"ת) - עידיתוש
26/7/2001  14:59 וגם רכיבים "חים" אחרים שבחלב נהרסים, חוץ מזה... - דיאנה
26/7/2001  16:16 היי מאיה, - טובה קראוזה - דיאטנית קלינית
26/7/2001  16:52 תודה לכולן, אשמח אם גם אלן תביע את דעתה. דיאנה - - מאיה
26/7/2001  16:58 עד כה נתתי רק חלב טרי ששמתי במקרר, אני חושבת שרק חלב שהוקפא והופשר "מתפרק" (לת) - דיאנה
26/7/2001  19:13 ערבוב... - ריש
27/7/2001  04:46 גם לי התפרק החלב במקרר - עדה
27/7/2001  09:01 זמן השאיבה - דיאנה
27/7/2001  16:08 חלב סמיך וחלב דליל - עדה
27/7/2001  16:40 מתקשות לשאוב? - תיתי
27/7/2001  22:06 לעדה - לגבי החלב - מאיה
28/7/2001  13:36 למאיה - עדה
28/7/2001  17:44 אפשר להכין מאגר של שקיות - תיתי
28/7/2001  22:52 אולי כדאי לציין על השקית את שעת השאיבה - ענת ב
29/7/2001  06:15 תיתי, מבול שאלות בעקבות תשובתך - עדה
29/7/2001  09:43 אין להוסיף חלב חם לחלב קפוא! - ענת ב
29/7/2001  23:46 טובה- שאלה כללית לגבי מזונות שהוקפאו פעמיים - ליא
30/7/2001  13:39 הפשרה-הקפאה-הפשרה (ותודה לענת ב) - טובה קראוזה - דיאטנית קלינית
30/7/2001  23:29 לא הבנתי - ליא
31/7/2001  16:20 ליא, - טובה קראוזה - דיאטנית קלינית


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש