תודה שהזכרת לי...הולכת להתכונן למתכון הוא קצת מורכב, עושה אותו פעם ב....אבל שווה
משהו לגבי קטניות (עדשים, חומוס) מבחינה בריאותית חשוב להקפיד להנביט את העדשים כי הערך התזונתי שלהם הרבה יותר גבוהה! והההבנטה או טרום הנבטה גורמת לעיכול טוב יותר של הקטניות (אין גזים),כמו כן קטניות מונבטות זקוקות לרבע זמן בישול מקטניות מושרות רגיל. אצלינו זה מתכון מועדף כשמחליטים לאכול "בריא"
ההנבטה, נראת מסובכת אבל זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה:(פרוט בהמשך)
המצרכים: 1 כוס עדשים ירוקים מונבטים (או טרום מונבטים) אפרט בהמשך. 1/2 כוס אורז, או 3/4 (אצלינו מצדיעים לאורז בסמטי, אפשר לבן רגיל או מלא) 2-3 בצלים גדולים קצוצים , המתוגנים במחבט טפלון במעט שמן זית. מלח/פלפל/כמון - לפי הטעם.
בערב, להשרות ללילה כוס עדשים בבוקר לשפוך את המים, לשטוף ולהשאיר בקערה לעוד יום-יום וחצי מכוסה במגבת מטבח. בערך 3-4 פעמים ביום לשטוף את העדשים במים, ולהשאיר אותם רטובים כשהקערה תמיד מכוסה באותה מגבת מטבח. מה שקורה הוא שאחרי כמה שעות יוצאים נבטוטים קטנים לעדשים וזה מה שעושה את ההבדל לטובה.
בקיצור, מבשלים לחוד את האורז עם מלח. במגביל מבשלים בסיר עם מים רותחים את העדשים. (15 שעה בערך) ומסננים את המים מטגנים קלות בצל קצוץ בשמן זית
עכשיו כשהכל מוכן מרכיבים את המג'דרה ומוסיפים תבלינים
כלומר, אל האורז המוכן, מוסיפים את העדשים המוכנים+ הבצל המטוגן+ מלח+פלפל+ כמון
יוצא מעדן גם טעים וגם בריא מאוד. לבריאות....הולכת להשרות עדשים
|
תוכן התגובה:
|