יוצא סוף הדרך וממש קלי קלות-
בסיר- דלעת/בטטה או גם וגם כמה שרוצים , גזר, תפוח אדמה אחד. המהדרין יוסיפו ראש פטרוזילה ואפילו בצל ויאדו הכל במעט שמן זית. אני לא מאדה כלום, פשוט מכסה במים. מרתיחה ומסירה מהאש כשהירקות רכים. למים מוסיפה מעט מלח ופלפל גרוס. ממש טיפה. למי שזו לה הפעם הראשונה, ממליצה להשאיר מעט מים ואת השאר לשים בצד בכוס ליתר בטחון. אם לא משתמשים בסופו של שבר, משמש כציר נפלא לבישולים אחרים. אפשר גם להקפיא. טוחנת את כל המרק ומוסיפה אגוז מוסקט, זנגוויל ומעט מאוד קינמון. מחזירה לאש נמוכה ומוסיפה שמנת לבישול 10% שומן ומביאה לסף רתיחה עד שיש בועות קטנות בקצוות, לא מעבר לזה. מתקנת תיבול ואם יש צורך מוסיפה סוכר חם, כדי שתהיה מתיקות מעודנת. זהו. נשמע ארוך, אבל שתי דקות עבודה ואחלה מרק לימים קרים.
|
תוכן התגובה:
|