פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
5/1/2009 23:47 רוית ב' מאת:
קדירת עוף ותפוחי אדמה, הכי חורפי שלנו כותרת:
מרכיבים::
חלקי עוף (שוקיים או כרעיים חצויות)
2 בצלים גדולים פרוסים
4 גזרים חתוכים ל-3
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (2 סמ)
כוס מים רותחים מעורביים עם כף גדשוה רסק עגבניות וכף גדושה אבקת מרק עוף קנור.
4 כפות פפריקה מתוקה.
מלח, פלפל שחור

ההכנה:
בסיר גדול להזהיב בצלים בשמן זית, להוסיף להם גזרים חתוכים ולהקפיץ מעט.להיזהר שלא יישרף.
בינתיים במחבת נפרד (רצוי ברזל גדול) להשחים חלקי עוף במעט שמן זית. להוסיף לעוף פפריקה ולמרוח מכל הכיוונים עד שמשחים יפה (לפחות 10 דקות מכל הכיוונים)
להעביר את העוף לסיר הבצל.
במחבת שהשחירה והתפחמה בינתיים מניחים פרוסות עבות של תפוחי אדמה ונותנים להם השחמה קלה משני הצדדים (בעצם הם קצת משחירים מתחתית המחבת השרופה). מעבירים גם אותם לסיר.
מדליקים על להבה גדולה ומויספים את המים עם הרסק והאבקת מרק, מוסיפים מלח פלפל,מכסים, מרתיחים, ומעבירים ללהבה קטנה לשעה עד שעה וחצי בישול.
נדמה לי שהמלצתי עליו פעם בעבר, שיהיה בתיאבון.

תוכן התגובה:


תגובות נוספות
4/1/2009  21:02 ריש גמני עושה את המתכון של הקוואקר. יאמי והנה מתכון למרק כתום של עצלנים. ממש עצלנים - מאמוש
4/1/2009  21:14 אם כבר חורף - אפשר להתפרץ עם שאלה על צינון? - מאיה
4/1/2009  21:16 והנה מתכון לתה מנצח לחורף: - מאיה
4/1/2009  21:42 תוספות והסתיגויות לחליטה של מאיה - גילי אבישי
4/1/2009  21:46 מאיה לשאלתך - גילי אבישי
4/1/2009  22:30 גילי - תודה! ושאלה קטנה בפנים - מאיה
5/1/2009  06:48 OT ביקשתי המלצה בלוח פורום בעמוד לפני - ותיקה מתיעצת
5/1/2009  07:02 מאיה לשאלתך - גילי אבישי
5/1/2009  08:44 מרק בטטה קצת שונה + דייסת פתיתים לאמיצות שבינכן! - נוני
5/1/2009  11:09 כמה הצעות למתכונים כאן ועוד אחד משלי - לי
5/1/2009  13:27 גילי - שוב תודה. (ל"ת) - מאיה
5/1/2009  15:08 שאלה על המרקים הכתומים למיניהם - - מעיין
5/1/2009  15:12 ממשיכה את המתכון של לי ומוסיפה אחת משלי - מיכל של נ"נ
5/1/2009  15:43 בחורף, אפשר להוסיף ערמונים למרק כתום. - לולי
5/1/2009  17:15 למישהי יש מתכון להכנת ביצים בחלב? (ל"ת) - שואלת
5/1/2009  22:59 המתכון המוצלח ביותר לגונדי (הכינותי הערב..) - רותי קרני הורוביץ
5/1/2009  23:38 מעיין אני פשוט מוסיפה מים עד כיסוי הירקות. לא יותר לא פחות (ל"ת) - רוית ב'
6/1/2009  11:38 מעיין- כמו שכתבתי, אם תשימי ממי הבישול בצד, תוכלי אח"כ להוסיף למרקם הרצוי עד שתתרגלי ותדעי לבד. רוית ב'- קדירה דומה מאוד התבשלה לה הרגע לילדים. (ל"ת) - מאמוש
6/1/2009  13:34 אתמול הכנתי אושפלו - לי


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש