מרכיבים:: חלקי עוף (שוקיים או כרעיים חצויות) 2 בצלים גדולים פרוסים 4 גזרים חתוכים ל-3 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (2 סמ) כוס מים רותחים מעורביים עם כף גדשוה רסק עגבניות וכף גדושה אבקת מרק עוף קנור. 4 כפות פפריקה מתוקה. מלח, פלפל שחור
ההכנה: בסיר גדול להזהיב בצלים בשמן זית, להוסיף להם גזרים חתוכים ולהקפיץ מעט.להיזהר שלא יישרף. בינתיים במחבת נפרד (רצוי ברזל גדול) להשחים חלקי עוף במעט שמן זית. להוסיף לעוף פפריקה ולמרוח מכל הכיוונים עד שמשחים יפה (לפחות 10 דקות מכל הכיוונים) להעביר את העוף לסיר הבצל. במחבת שהשחירה והתפחמה בינתיים מניחים פרוסות עבות של תפוחי אדמה ונותנים להם השחמה קלה משני הצדדים (בעצם הם קצת משחירים מתחתית המחבת השרופה). מעבירים גם אותם לסיר. מדליקים על להבה גדולה ומויספים את המים עם הרסק והאבקת מרק, מוסיפים מלח פלפל,מכסים, מרתיחים, ומעבירים ללהבה קטנה לשעה עד שעה וחצי בישול. נדמה לי שהמלצתי עליו פעם בעבר, שיהיה בתיאבון.
|
תוכן התגובה:
|