הדגים של דודה לאה. למי שחובב כוסברה זה מתכון טעים במיוחד. יש גם אפשרות לתשיבל חומוס בנפרד או יחד עם הדגים, זשזה הולך נפלא יחד.
בתיאבון להשרות דגים (דניס / בורי למשל) בלימון ומלח גס כ חצי שעה, לשטוף היטב
לשים שמן קנולה בתחתית הסיר 3 – 4 עגבניות פרוסות דק – שכבה בתחתית הסיר ראש – ראש וחצי שום שיניים קלופות בחריצים שיש בין העגבניות כוסברה קצוצה הרבה – כחבילה – פלפל חריף אדום טרי – פתוח או צ'ילי יבש לעשות קצת חריצים בזנבות, להניח את הדג. לערבב עם חצי כוס מים – אפילו טיפה פחות – קצת כורכום, יותר פפריקה, קצת מלח ולשפוך מעל הדגים. לתת רתיחה ולבשל על אש בינונית כחצי שעה. לקראת הסוף אש נמוכה ובלי מכסה עד שכל הנוזלים יצאו. אחרי הבישול הראשוני עוד קצת פפריקה מלמעלה.
תבשיל חומוס לצד הדג: פפריקה, כורכום, שום ובסוף הרבה כוסברה. שעתיים – שעתיים וחצי.
דג עם חומוס לבשל היטב חומוס. כמו קודם: שמן בתחתית הסיר, הרבה שיני שום, הרבה כוסברה, פלפל מיובש – 3 מתוקים ואחד חריף. אפשר גמבה אחת אם רוצים. לשפוך חומוס. להניח דגים, ולשפוך מעט מים עם תבלינים – פפריקה, כורכום, מלח. לתת רתיחה ועל אש קטנה, באמצע להוריד מכסה.
|
תוכן התגובה:
|