מקורות טובים לסידן: מוצרי סויה וטופו,יוגורטים, (ברוב מוצרי החלב יש הרבה אך אלו מכילים גם זרחן שמפריע לספיגה) מיסו, באצות-ים יש המון,שקדים (וממרח שקדייה),שומשום מלא (וטחינה מלאה), סרדינים ומעט בסלמון ודגים אחרים, מעט בעלים וירקות ירוקים- ברוקולי, בקינואה ובאמרנטוס (תבואה נוספת דומה לקינואה, קטנה יותר). סידן כדאי לאכול עם מעט שומן טוב, (כדי שהויטמין D ייספג טוב). להימנע מאכילה יחד עם מוצרים עשירים בברזל (בשר למשל), כדאי לאכול עם משהו מעט חומצי- לכן ביוגורט נספג טוב.
מאכלים מתועשים ומשקאות קלים אשר בהם יש כמות גדולה של זרחן הגורמת ליציאת סידן מהעצם. - מזונות שמפריעים לספיגה - קפה, עודף חלבון מהחי (בעיקר בשרים וחלב),
|
תוכן התגובה:
|