יש לקנות בקופסאות כמו של חלב סויה והנה מתכונים מהרשת 1 כוס שקדים שהושרו במים 12 שעות
3 כוסות מים מסוננים
2-3 תמרים (תלוי בגודל)* או 1 כפית סילאן
1/2 כפית תמצית וניל טהור*
קמצוץ מלח
שקית ניילון/ניילון/בד גבינה
אופן ההכנה:
משרים את השקדים 12שעות או למשך הלילה. שופכים את המים.
שמים בתוך בלנדר את השקדים ו- 2 כוסות מים. טוחנים בבלנדר בערך דקה. מוסיפים את כוס המים השלישית וממשיכים לערבל. שופכים את תוכן הבלילה דרך שקית ניילון אל כלי קיבול (כד מיץ וכדומה) וסוחטים את כל הנוזל אל תןך הכלי, עד שנשארת בשקית רק מחית השקדים.
מחזירים את חלב השקדים אל הבלנדר ומוסיפים את התמרים ותמצית הוניל. מערבלים כך עוד כדקה עד שהתמרים נמעכים היטב ונבלעים בנוזל. מאחסנים בתוך כלי סגור במקרר עד שלושה ימים.
חלב שקדים למי שיכול להשיג יש תמצית יבשה של שקדים מתוצרת שוויץ שאפשר לערבבה במים ולקבל חלב, אבל בטבעונות מומלץ להשתדל עד כמה שאפשר להכין את החלב משקדים חיים. להכנת כוס חלב דרושים 30 גר` שקדים וכך מכינים זאת: שורים את השקדים כ- 7 שעות במים, מסירים את קליפתם החומה, שמים בבלנדר, מוסיפים מים ומערבלים. לפני שמכניסים אותם לבלנדר יש לבדוק כל אחד מהם אם אינו מר (טועמים חתיכה קטנה בקצהו). שקדים מרים אסורים בהחלט. אם לתינוק לא מלאו עדיין 6 חודשים, מסננים את החלב דרך בד ואחר כך דרך מסננת רגילה. גם לילדים שניזונים מחלב שקדים מוסיפים מיצי פירות – ענבים, גזר, תפוחי עץ וכדומה
בהצלחה!
|
תוכן התגובה:
|