פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
28/5/2009 13:24 גילי אבישי מאת:
חלב אורז(-: גם יש בסופר כמו חלב סויה כותרת:
חלב אורז בדרך כלל מיוצר מאורז חום וממותק בסירופ מקנה סוכר.

ומתכונים מצוטטים לייצור עצמי-

רכיבים (להכנת כליטר חלב אורז):

4 כוסות מים חמים
1 כוס אורז מבושל חם
1 כפית תמצית וניל

שמים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים לעמוד במשך 30 דקות או יותר (אפשר להעמיד במקרר למשך הלילה) ואז יוצקים, בלי לערבב, לכלי אחר, כך שרוב המשקעים יישארו בכלי הראשון.
לחילופין, ניתן לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד.

חלב אורז עשיר
========================
מבשלים שנית את האורז עם חלק מהמים. מוסיפים חומרי טעם - מלח, ממתיק ו/או תמציות טעם (עדיף להוסיפם בבישול מכיוון שכך הם נמסים טוב יותר והאלכוהול מהתמצית מתנדף). שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונה למיצי פירות (זו נותנת את המרקם החלק ביותר), מדללים במים ומסננים. לקבלת חלב עשיר יותר, מוסיפים לאורז שקדים או אגוזים.

חלב אורז דמוי חלב פרה
=====================
3 כוסות מים חמים
1/4 כוס שקדים
2 כפות ממתיק
1 כוס אורז מבושל חם
1 כפית תמצית וניל

מכינים כמו במתכון הראשון. לקבלת מרקם חלק דומה לחלב פרה, מסננים פעמיים.


חלב אורז וקאשיו
========================
2 כוסות מים חמים
1 כוס אורז חום או שיבולת שועל מבושלים (או תערובת באותה כמות)
1/2 כוס קאשיו או שקדים (קאשיו נותן חלב קרמי יותר)
1/2 כפית מלח
4 כפות ממתיק
4 כוסות מים חמים

מערבבים הכל, פרט ל4 כוסות מים, בממחה (בלנדר), מעבירים לכלי בגודל מתאים ומוסיפים עוד 4 כוסות מים חמים. מערבבים ומעבירים דרך בד גבינה או חיתול בד.

עוד מתכון לחלב אורז
===================
1 כוס אורז לא מבושל
8 כוסות מים
מלח לפי הטעם
ממתיק לפי הטעם
תמציות טעם (למשל תמצית שקדים) - אופציונלי

משרים את האורז במים, לשלוש שעות או למשך הלילה במקרר (אך לא יותר מכך). שמים את האורז והמים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאד או עיסתי (יש לבשל מעבר לדרוש להכנת אורז לאכילה). טועמים בזמן הבישול ומוסיפים את חומרי הטעם לפי הצורך. כאשר האורז רך מאד, שמים בממחה (בלנדר), מעבד מזון או במכונת מיצים (הכי טוב), עד לקבלת חלב אורז במרקם חלק ואחיד. ניתן לדלל במים, לפי הצורך או להעביר דרך בד גבינה או חיתול בד. לשמור בקירור.

הערות
=====
1. ניתן להשתמש באורז לבן או חום.
2. את השארית מהסינון ניתן להוסיף לתבשילים, פשטידות, מרקים, קציצות, עיסת פנקייק ועוד.
3. ניתן להוסיף לאורז בננה או פרי אחר לקבלת חלב אורז בטעם פירות.
4. ניתן לוותר על הסינון. במקרה זה יש לערבב לפני השימוש. החלב המתקבל יהיה עשיר וסמיך יותר ופחות הומוגני.


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
26/5/2009  22:47 גם בארה"ב זאת ההמלצה במרפאה (ל"ת) - אני
26/5/2009  23:44 הי - ע.פ.
27/5/2009  04:55 whole milk is considered better - Me
27/5/2009  07:52 מסכימה עם ההמלצה - ד"ר ליבוביץ
27/5/2009  09:23 נראה לי שהגבלות התזונה הם עד גיל שנה בלבד. - שרימפסי
27/5/2009  09:35 ע"פ הספר תזונת תינוקות בעידן השפע של דר ניבה שפירא - אורנלית
27/5/2009  10:02 שרימפסי - גילי אבישי
27/5/2009  10:13 תודה, עזרתן לי מאוד... (ל"ת) - דידי
27/5/2009  10:48 גילי, אני לגמרי מסכימה. לכן ציינתי, כי ההנחיות החד משמעיות הן עד גיל שנה לא לחשוף את הילד למאכלים מסויימים. - שרימפסי
27/5/2009  14:53 בן שנה שנושם קצת בחירחור -לעבור לחלב פרה? - עוד מעט
27/5/2009  15:11 אני שפוטה של פרסומות- סימילאק עד גיל 3. - רונה
27/5/2009  15:16 לעוד מעט וגם לרונה - גילי אבישי
27/5/2009  15:19 גילי- בדיוק בזה מדובר - רונה
27/5/2009  17:08 גילי - תודה ושאלות המשך... - עוד מעט
27/5/2009  19:11 עוד מעט - נדמה לי שהסידן שמגיע מהחלב הוא זה שגם נספג הכי פחות טוב בגוף... עדיף טחינה, שקדיה. גילי - תקני אותי אם אני טועה? (ל"ת) - מאיה
28/5/2009  02:05 סידן - חדשה
28/5/2009  12:22 על מנת שסידן יספג היטב(ומשו על ההומאופטית) - גילי אבישי
28/5/2009  12:35 וחלב שקדים - גילי אבישי
28/5/2009  15:52 כמה מילים על סידן.. - דיאטנית
28/5/2009  16:45 דיאטנית - גילי אבישי
28/5/2009  16:47 ואת צודקת במליון אחוז שצריך היה לרשום ואף להדגיש את ענין ה-D (ל"ת) - גילי אבישי
28/5/2009  18:44 אפרופו ויטמין D - זקוקה לעצה - אוריתה
28/5/2009  19:13 ואלה גילי- לא הכרתי...השכלתי. תודה :) (ל"ת) - דיאטנית
28/5/2009  19:23 רגע לפני החג,אוריתה - גילי אבישי
28/5/2009  20:58 גילי, תודה לך. קראתי את ההמלצה גם מהלינק - אוריתה
28/5/2009  21:34 לגילי - חג שמח! וגם, זה מה שמצאתי בנוגע לויטמין D ואור השמש - אוריתה
28/5/2009  23:06 אוריתה - גילי אבישי
28/5/2009  23:25 גילי יקרה מאוד - עוד מעט


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש